VV Spaubeek 1 – VV Bunde 1 | 3 – 1

·

·

, ,

| Spaubeek bindt ook Bunde aan zegekar

Met vier punten uit de eerste twee wedstrijden is Spaubeek uitstekend begonnen aan de tweede seizoenshelft. Vandaag kwam concurrent Bunde op bezoek in Spaubeek, een mooie kans om een gaatje te slaan op de ranglijst. De gasten, gestoken in fraaie ‘Celtic-achtige’ tenues, hadden ook al vijf wedstrijden niet meer verloren, dus de geelhemden mochten de borst natmaken.

Vanwege een schorsing moesten Bouke en Kim, die als twaalfde man overigens net zo nadrukkelijk aanwezig was als in het veld, vanaf de kant toekijken, terwijl Lintje zijn rentree in de basis maakte als linksback. Loopwonder Roger kwam voor de tweede week op rij het vlaggenschip uithelpen, waarvoor dank. Om de boel even extra op scherp te zetten, hield de Kaiser vooraf een onaangekondigde Poldi-shirtcontrole, maar helaas voor hem viel op dit gebied vandaag weinig eer (en euro’s) te behalen. Speler van de week Cas van der Sluijs van de mini-F gaf de heren van 1 het goede voorbeeld door de eerste kans van de dag feilloos raak te schieten.

Het begin van de wedstrijd was voor de bezoekers. Spaubeek oogde aanvankelijk nogal zenuwachtig en het eerste wapenfeit was dan ook afkomstig van de groen-witten uit Bunde. Een fraaie halve omhaal van de spelmaker van de gasten had wellicht een beter lot verdiend, maar tot opluchting van alles wat geel-zwart een warm hart toedraagt, belandde het schot op de paal.

Even later lag de bal aan de andere kant wel in het netje. Na een minuut of twintig kwam Robbie plotseling in een overtalsituatie terecht, met links de mee opgestoomde Laurens. Zijn voorzet in het strafschopgebied werd aangeraakt en kwam via de kluts terecht voor de voeten van Charlie, 1-0. Gezien het spelbeeld misschien niet helemaal verdiend, maar wel een enorme opsteker voor de ploeg van Yvo.

De gastheren namen het heft in handen en verdubbelden vlak na de openingstreffer de score. Sean gaf de bal slim mee aan Danny, wiens voorzet via de kluts voor de voeten van Robbie terechtkwam. Robbie dacht gelukkig niet lang na en schoot de bal tegendraads langs de aan de grond genagelde Bundese doelman, 2-0! Een comfortabele voorsprong om de rust mee in te gaan, zo dacht iedereen. Daarvoor moest Gilbert nog wel even handelend optreden, want vlak voor de thee ranselde hij een kopbal van dichtbij fraai uit de bovenhoek en voorkwam daarmee de aansluittreffer van de gastheren. Daarbij vond de Spaubeekse goalie het nodig om en passant de doelpaal te kussen, maar gelukkig krabbelde hij weer meteen op.

Spaubeek hervatte de tweede helft uitstekend. De geel-zwarten creëerden meteen een paar behoorlijke kansen en hadden de wedstrijd in deze fase eigenlijk vroegtijdig moeten beslissen: een inzet van Danny werd vlak voor de doellijn gekeerd, een kopbal van Wouter van dichtbij belandde tegen de paal en een rake vrije trap van Ralph werd zelfs afgekeurd.

Hierna nam Bunde langzamerhand het initiatief over. De thuisploeg kwam er moeilijk uit, gaf te weinig druk naar voren en speelde de gasten zo in de kaart. De gasten drongen aan en scoorden na ruim een uur de verdiende ‘Anschlusstreffer’, 2-1. Hierna werden enkel wijzigingen doorgevoerd door Yvo en Ray: Danny werd afgelost door Mikel en later in de tweede helft werd de zeer goed spelende Laurens afgelost door Tjeerd en Wouter werd nog vervangen door Remco Cornelissen.

Tjeerd had niet veel tijd nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken, want vlak na zijn entree gaf hij een lage voorzet op Prooy, die echter zeer fraai over de bal “heenstapte” en Charlie zo een uitgelezen mogelijkheid bood, die hij zelfs met links durfde te schieten. 3-1, wedstrijd gespeeld en drie punten in de tesj. In de resterende minuten kwamen de groen-witten niet meer dichterbij en dus mocht Spaubeek voor de vijfde maal dit seizoen het bitterzoet van de overwinning proeven.

In de kantine was het na afloop uiteraard weer erg gezellig, werd er naar goed Spaubeeks gebruik geproost op de drie punten en erg tevreden gekeken naar de ranglijst. Vandaag sloeg Spaubeek een klein gaatje met de onderste drie ploegen, maar dat wil in 3B niet veel zeggen. Iedereen kan van iedereen winnen, dus is het zaak voor de mannen van Yvo om scherp te blijven en zich enkel en alleen te focussen op de eerstvolgende pot. Dan wacht de uitwedstrijd tegen OVCS in Sittard, waar men thuis uiterst ongelukkig van verloor met 2-1. Op het kunstgras in Ophoven krijgen de geelhemden de kans om de goede reeks te voort te zetten, tot dan!