Almania 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 3

·

·

, ,

| Spaubeek 1 pakt de volle buit in Broeksittard

Na het knap behaalde punt van vorige week tegen Sittard, mocht Spaubeek vandaag tegen stadgenoot Almania proberen een goed resultaat te behalen. De afwezigheid van Albert, Sean en Tjeerd werd opgevangen door Lint en de terugkeer van oudgedienden Roger en kuitenbijter Paul. Die laatste twee kregen direct een basisplaats toebedeeld; Paul mocht de gevaarlijkste aanvaller van de thuisploeg uitschakelen, terwijl Roger ouderwets op het middenveld werd geposteerd.

Op de eerste minuten van de wedstrijd na domineerde Spaubeek de gehele eerste helft. De geelhemden lieten het balletje lekker lopen, wonnen vrijwel alle duels en werden voorin een aantal keer gevaarlijk. De eerste grote kans was dan ook voor de gasten. Danny legde bal goed terug op de inlopende Charlie, die de bal helaas net niet langs de keeper wist te werken.

Halverwege de eerste helft werd een hoekschop van Ralph niet goed weggewerkt door de verdediging van de Sittardse tricolores, waarna Wouter het meest attent reageerde en van dichtbij de verdiende 0-1 op het scorebord bracht.

Achterin stond het uitstekend in de eerste helft, waar een messcherpe Wuilis de gevaarlijke Chakour volledig uit de wedstrijd speelde. Waar bij Almania de frustraties in de eerste helft steeds hoger begonnen op te lopen, bleef Spaubeek rustig, liet de bal het werk doen en ging dan ook terecht met een 0-1 voorsprong aan de thee.

De tweede helft was amper een paar minuten bezig of de bal lag wederom in het Sittardse netje. Een indraaiende vrije trap van Ralph werd keurig binnengekopt door opnieuw Wouter, 0-2! Lang kon Spaubeek overigens niet van deze weelde genieten, want even later stonden de geel-zwarten niet goed op te letten bij een vrije trap, die met het hoofd werd verlengd op de vrijstaande spits van Almania, 1-2.

Even later viel de sterk spelende Laurens uit met kramp, hij werd vervangen door Remco Terwint. Robbie werd afgelost door Remco Cornelissen en de zeer balvaste en gedreven Charlie mocht plaatsmaken voor Mikel Prooy. De bezoekers moesten steeds meer achteruit en de thuisploeg bleef dreigend vanuit standaardsituaties, waaruit eindelijk ook de 2-2 viel.

Degenen die misschien dachten dat Spaubeek helemaal met lege handen zou achterblijven, kwamen echter bedrogen uit. Enkele minuten voor tijd frommelde invaller Prooy zich langs enkele verdedigers en schoot van dichtbij de 2-3 binnen! Knappe actie van de man met het ringbaardje, die uiteraard van alle kanten werd besprongen door zijn uitzinnige medespelers.

Ondanks enkele hachelijke momenten voor het doel van Gilbert bleef de 2-3 gehandhaafd. De eerste uitoverwinning sinds de heroïsche winst op SSOC vorig jaar en uiterst belangrijk in de strijd tegen degradatie.

Speciaal compliment voor de coryfeeën Henssen en Paultje, die vandaag lieten zien dat er nog lang geen sleet op hun kleine benen zit. Beide heren speelden een uitstekende pot en hun ervaring en gedrevenheid komt wellicht nog enkele keren goed van pas dit seizoen.

Na afloop werd er bij Hans met plezier teruggekeken op een mooie pot voetbal en een dito resultaat. Volgende week wacht opnieuw een finale, wanneer de mannen van Yvo directe concurrent Bunde in de Schoolstraat ontvangen. Be there!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157629569749437{/flickr-album}