VV Spaubeek 1 – VV Sittard 1 | 1 – 1

·

·

, ,

| Spaubeek 1 pakt verdiend punt tegen Sittard

Na een lange winterpauze mocht Spaubeek weer eens aantreden voor een wedstrijd om het ‘ecchie’, en wel tegen de nummer twee van deze competitie, VV Sittard. In Sittard werden de mannen van Yvo in een bedroevende pot kansloos met 4-0 huiswaarts gestuurd, dus kregen de geelhemden vandaag de kans om zich te revancheren.

Tjeerd gaf zijn kampioensambities voor twee op en maakt sinds de winterstop weer deel uit van het eerste elftal. Mitchel Quix kwam zijn eerste match bezoeken sinds de kampioenswedstrijd tegen Passart en ook andere trouwe supporters vonden weer de weg naar de Schoolstraat.

Pupil van de week Romy liet de mannen in het geel-zwart zien hoe het netje moest gaan bollen. Met een sterk bezette bank ging Spaubeek vanaf de eerste minuut stevig de duels in, een absolute vereiste voor een goed resultaat tegen deze sterk voetballende ploeg. 

Toch lag de bal al na tien minuten achter Gilbert in het doel: via een vlotte combinatie werd de Sittardse spits vrijgespeeld en zo was de gevreesde vroege tegentreffer een feit, 0-1. De thuisploeg liet het hoofd echter niet hangen en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Dartel veulen Robbie werd op het eerste oog onreglementair afgestopt in het zestienmetergebied, maar de scheidsrechter van dienst zag hier helaas geen strafschop in.

Gilbert hoefde in het restant van de eerste helft maar één keer echt in te grijpen, zodat beide ploegen in de inmiddels stromende regen de kleedkamers mochten opzoeken met een 0-1 ruststand.

Na rust was het vooral Spaubeek dat de toon zette. Op basis van inzet werden een paar kleine kansjes afgedwongen die helaas niet in doelpunten werden omgezet. Een hard schot van Laurens werd uit de bovenhoek getikt door de doelman en een gevaarlijke indraaiende vrije trap van Sean raakte de buitenkant van de paal.

Na ruim een uur werd Robbie gewisseld voor Charlie. Het veld begon intussen steeds meer te lijken op het wedstrijdbad van Glanerbrook en dit was uiteraard in de voordeel van de gastheren. Na ongeveer 65 minuten viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Een indraaiende voorzet van Sean werd door een verdediger van de zwarthemden prachtig binnengekopt, 1-1! De twaalfde man liet ook van zich horen en schreeuwde de thuisploeg naar voren.

Een aantal kleine kansen op de 2-1 volgden, maar Spaubeek was niet in staat het leer een tweede keer tegen de touwen te werken. De bezoekers namen langzaam maar zeker weer het initiatief in handen en drukten de geel-zwarten achteruit. Dankzij het nodige geluk maar vooral geweldig keeperswerk van Gilbert bleef de 1-1 stand echter gehandhaafd. Op basis van de tweede helft een zeer verdiend punt dat de opmars moet zijn voor een sterke serie.

Na afloop werd het punt naar goed Spaubeeks gebruik gevierd in de kantine. Ook werd er al vooruitgekeken naar de volgende wedstrijd, uit tegen Almania. De afwezigheid van drie mensen zal dan moeten worden opgevangen door de mannen van Jos. Het spel en de inzet bieden voldoende vertrouwen voor een goed resultaat in Broeksittard. Hopelijk zullen dan ook de nodige mensen de weg vinden naar het sportcomplex om de geelhemden te steunen. Tot dan!