Sponsor van de maand – Glenn Gespecialiseerde Bloemsierkunst

·

·

,

Als je Spaubeek binnen komt rijden zie je het fraaie winkelpand al snel liggen. Op dezeprominente plaats aan de Hobbelrade verkoopt Glenn Kollee sinds 2002 bloemen, aardewerken speciale bloemwerken. Als jonge ondernemer heeft hij naam gemaakt in Spaubeek eniedere dorpeling weet dat men voor een bijzonder bloemstuk bij Glenn terecht kan. Met zijntwee personeelsleden staat hij zes dagen per week voor u klaar. Zij bezorgen bij u thuis,maken bloemstukken op aanvraag maar hebben ook een breed assortiment aan kant-en-klarebloemstukken op voorraad. Dankzij de kundige en vriendelijke benadering van klanten heeftGlenn een puike naam opgebouwd in het dorp. Dit en het reeds jaren durende sponsorschapvan VV Spaubeek maakt Glenn Gespecialiseerde Bloemsierkunst een bijzondere sponsor van de maand.

Vertel eens iets over de geschiedenis van jouw winkel.
Vroeger heeft familie Wulterkens in dit pand gezeten. Zij hadden oorspronkelijk een zaadhandel voor dieren. Later zijn zij ook plantenen bloemen gaan verkopen. De zaak is van vader op zoon gegaan. In 2002 zijn zij gestopt met de winkel en hebben het pand toen tekoop gezet. Ik was net klaar met mijn studie en had de droom om als ondernemer aan de slag te gaan. Toen dit pand op deze top locatievrij kwam kon ik het eigenlijk niet laten lopen. Met hulp van mijn ouders heb ik vervolgens de financiering rond weten te krijgen. Inaugustus 2002 heb ik mijn eigen winkel geopend.

De winkel is een paar jaar geleden nog even dicht geweest?
Ja, dat klopt inderdaad. Vier jaar geleden heb ik de winkel een half jaar dicht gehad. Ik ben erg jong begonnen als ondernemer (22 jaar)eigenlijk meteen toen ik uit de schoolbanken kwam. Na een paar jaar heel hard werken met zo’n 70 á 80 uur per week begon het tochaan mij te knagen. Is dit precies wat ik zoek en wil ik dit voor de rest van mijn leven blijven doen? Als je jong bent ben je ook metandere dingen bezig dan alleen maar werken. In die tijd ging ik ook samen wonen en een huis kopen. Maar in dat half jaar ben ik er welachter gekomen dat dit zeker is wat ik graag doe en daarna heb ik de winkel ook weer snel heropend.

Waarom heb je voor deze fleurige wereld gekozen?
Van jongs af aan ben ik altijd geboeid door kleuren, bloemen en interieur. Bloemen en planten behoren mijn inziens ook tot hetinterieur. Toen ik een jaar of acht was zat ik al veel met mijn opa in de tuin. Wij waren altijd bezig met bloemen en planten dat vond ikprachtig. Ik volg de mode wat betreft kleding, interieur en natuurlijk de bloemistenwereld op de voet.
Ik heb eerst drie jaar de bloemisten opleiding op MBO niveau gevolgd. Hierna heb ik nog twee jaar HBO gedaan debloemistenopleiding en tevens bedrijfseconomie.

Jou winkel draagt de naam Glen’s gespecialiseerde bloemsierkunst, waaruit blijkt dit specialisme?
Aangezien ik de HBO opleiding heb afgerond, mag ik mij specialist in de bloemsierkunst noemen. Mijn winkel is ook echtgespecialiseerd in speciale bloemwerken. Naast bloemen en aardewerk leveren wij veel graf- en bruidswerk. Hier ligt ook onsspecialisme. Als je echt iets bijzonders wilt als vereniging, bedrijf of particulier ben je bij ons aan het juiste adres. Als je echt goed voorde dag wilt komen op een feest of receptie moet je bij ons zijn. Met dit specialisme hebben wij ook echt een naam opgebouwd. Wijzitten wel in het iets hogere prijssegment maar zijn dan ook onderscheidend. In tegenstelling tot veel andere bloemisten hebben wijdeze bloemwerken ook kant-en-klaar in de winkel staan.

Het zijn lange dagen als winkelier maar wat doe je zoal als je niet met je eigen zaak bezig bent?
Ik werk inderdaad heel héél veel. Zes dagen per week en dan van 7 uur in de ochtend tot vaak 8 uur ‘s avonds. Maar dit is denk ik welanders dan een reguliere baan. De winkel en de bloemen zijn mijn passie dus het is niet puur werken het is eigenlijk ook een beetjehobby. Buiten het werk tennis ik 1 avond per week in Urmond en op vrijdag avond heb ik repetitie van de schutterij. Ik woon samen inUrmond met mijn vriend Roger.

Wat is jouw link met onze voetbalclub en waarom ben je sponsor geworden?

Ik heb werkelijk helemaal niets met voetbal, haha. Het interesseert mij niet en ik volg het voetbal dan ook niet. Ik ken wel heel veelleden van VV Spaubeek. Eerder kwam ik ook wel eens kijken op zondag en dan bleef ik ook altijd even in de kantine. Nu kom ik ooknog wel eens in de kantine want het is een korte route van het schutterslokaal naar de voetbalkantine. In deze Spaubeekse kantine is hetook waar ik gevraagd ben om sponsor te worden. Jos Ophelders en de gezelligheid deden mij besluiten om de club te gaan sponsoren.

Ik ben zelf echt een verenigingsmens en ik weet dus hoe moeilijk het is voor verengingen om de boel draaiende te houden. Ik ben vanmening dat mensen moeten kunnen sporten en dat een grote vereniging als VV Spaubeek moet kunnen voortbestaan.

Heb je zelf nooit gevoetbald?
Jawel, ik heb in de f- en e-jeugd van Spaubeek gevoetbald. Maar dit was helemaal niets voor mij al stond ik als verdediger wel mijnmannetje. Nadat ik gestopt was hebben mijn trainers Henk van de Wouwer en Herman van Ophoven mij nog vaker terug gevraagdmaar dat zag ik toch echt niet meer zitten haha.

Op welke manier sponsor jij VV Spaubeek?
Ik heb een reclamebord en ben balsponsor. Ik heb een sponsorpakket en dit is volgens mij al weer het zevende jaar. Het is wat mijbetreft een wisselwerking. Ik sponsor uit goodwill maar ik zie ook veel leden op hun beurt bij mij in de winkel komen. Wij moetenelkaar in het dorp ondersteunen en elkaar ook wat gunnen.

Volg jij de verrichtingen van ons vlaggenschip?
Ik kijk wel iedere maandag even naar de uitslag in de krant maar verder ben ik toch echt afhankelijk van wat ik van klanten te horenkrijg. Ik moet bekennen dat ik ook weinig begrijp van al die klassen, promoties, degradaties etc.

Met welke selectie speler zou je wel eens een beschuitje willen eten?
Haha, dat is een leuke maar moeilijke vraag. Ik ga voor Sean Cobben. En ik kan je zeggen dat Roger het hier ook mee eens is haha!