SV Langeberg 1 – VV Spaubeek 1 | 3 – 0

·

·

, ,

| Spaubeek kansloos ten onder in Brunssum

Vandaag stond alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Spaubeek ging op bezoek in Brunssum op het kunstgras van Langeberg. Beide ploegen stonden vooraf gelijk in punten, maar de heenwedstrijd had aangetoond dat, ondanks de 1-0 overwinning voor de geel-zwarten, Langeberg voetballend gezien één van de betere teams van 3B is.

Tegenover de afwezigheid van de geschorste Bouke en de zieke Adnan stond de terugkeer van Remco Terwint in het eerste elftal. De bank werd vandaag gevormd door de genoemde Lint, Remco Cornelissen, Diego en Davey.

Spaubeek begon uiterst matig aan de wedstrijd. Veel duels werden verloren en de ploeg van Joordens slaagde er niet in de bal lang in bezit te houden. Balverlies op het middenveld en de daaruit voortvloeiende dieptepass resulteerde al na vijf minuten in de 1-0 voor de thuisploeg.

Waar de geel-zwarten nog steeds niet helemaal wakker waren, ging Langeberg juist door met voetballen. De thuisploeg liet de bal goed lopen, creëerde kansen maar gelukkig voor Spaubeek bleef de schade beperkt tot een 1-0 achterstand. Na ruim een half uur gingen de gasten zelf ook beter voetballen. Een voorzet van Danny kon net niet binnen worden gewerkt door de meegelopen Kim. Sean nam enkele gevaarlijke vrije trappen en hoekschoppen, maar met kunst- en vliegwerk hield de Brunssumse defensie de nul op het scorebord. Danny viel op slag van rust uit met een enkelblessure en werd vervangen door Remco.

Na rust was Spaubeek aanvallend totaal machteloos. Langeberg liet de bal het werk doen en voerde de score ook nog op naar 2-0 en 3-0. Al met al kan men concluderen dat de geel-zwarten vandaag een kansloze wedstrijd speelden tegen een goede tegenstander. De winterstop komt in ieder geval op het juiste moment voor het eerste.

Dankzij het extreem droge najaar hoeven er geen wedstrijden ingehaald te worden in de winterstop. Wel staan er een aantal oefenwedstrijden op het programma, waarin het team zich optimaal zal moeten voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Er zullen in ieder geval nog de nodige punten gepakt moeten worden om degradatie te voorkomen. Begin maart wacht een thuiswedstrijd tegen het sterke Sittard, tot dan!