VV Spaubeek 1 – PSV ’35 1 | 1 – 4

·

·

, ,

Na het verlies in de vorige thuiswedstrijd tegen De Ster wachtte vandaag alweer de eerste wedstrijd van de terugronde. Het Posterholtse PSV’35 kwam op bezoek in Spaubeek in de wetenschap dat ze na elf wedstrijden één punt meer hadden verzameld dan het team van Yvo Joordens: wederom een belangrijk duel om de aansluiting te vinden met de middenmoot. In Posterholt werd begin september ongelukkig en geflatteerd met 3-0 verloren, de geel-zwarten hadden vandaag dus de kans het nodige recht te zetten.

Jari van de mini-F was vandaag de uitverkorene speler van de week en mocht de eerste treffer van de middag aantekenen. Dit was zeker niet de laatste goal van de dag, zo zou een aantal minuten later blijken. Een afgeslagen hoekschop werd na een dikke vijf minuten door de vrijstaande linkshalf van de bezoekers via een Spaubeeks lichaam tot doelpunt gepromoveerd, 0-1. 

Een domper voor de thuisploeg, die het eerste kwartier te veel achteruit liep en daarmee het onheil over zichzelf afriep. Enkele minuten later was het wederom raak: de sterke rechtsbuiten van de blauw-witten passeerde Ralph en gaf laag voor op de Posterholtse spits, die zich deze kans niet liet ontnemen en de 0-2 aantekende.

Een 0-2 achterstand na een kwartier spelen: veel slechter kun je een belangrijke thuiswedstrijd niet beginnen. De geel-zwarten moesten zich snel zien te herpakken om terug in de wedstrijd te komen. In de daaropvolgende minuten kwam Spaubeek ook beter in haar spel. De ploeg ontwikkelde meer dreiging naar voren, werd gevaarlijker en ook achterin stond het nu wel. Een overtreding op Danny werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty, die door Mikel feilloos werd omgezet in de ‘anschlusstreffer’, 1-2. Hierna kwam PSV er niet meer uit, maar ondanks een aantal kleine kansen slaagde het vlaggenschip er niet in nog voor de pauze de gelijkmaker te produceren.

In de kleedkamer werd erop gehamerd de tweede helft te beginnen zoals de eerste helft eindigde: veel strijdlust, acties maken en druk naar voren zetten. Dat lukte vrij aardig in het eerste kwartier. Een voorzet van Robbie werd door Prooy al in gedachte à la Madjer achter de PSV-doelman gewerkt, maar helaas ging de bal voorlangs. Even later brak Sean door over links, gaf een lage voorzet op Danny, die op het moment van schieten een duw in de rug kreeg. Tweede penalty zou je denken, maar de arbiter van dienst besloot tot verbazing van velen een overtreding tegen Spaubeek te fluiten.

Na dit eerste kwartier kwamen de gasten ook weer beter in het spel en moest Spaubeek terug. Yvo probeerde de wedstrijd een andere wending te geven door Charlie en Adnan te brengen voor Robbie en Mikel. Een kwartier na rust maakte de rechtsback van de blauw-witten zijn tweede overtreding binnen één minuut en mocht daardoor vroegtijdig douchen. Dit was het signaal om de druk richting het doel van PSV’35 flink op te voeren. Albert werd mee naar voren gestuurd om in het strafschopgebied oorlog te maken. Vrijetrappenspecialist Adnan bewees even later zijn waarde door een vrije trap fraai over de muur te krullen. Door de snelheid van het schot moest de sterk keepende doelman van de gasten de bal loslaten, waardoor Danny de 2-2 voor het inschieten had. Zijn schot leek inderdaad de 2-2 op te leveren, ware het niet dat Charlie de bal onfortuinlijk uit het doel hield en zo onbedoeld de gelijkmaker voorkwam. Een tegenaanval later lag de bal plotseling in het andere netje, 1-3 en wedstrijd gespeeld.

Spaubeek probeerde het nog wel, maar het echte geloof was verdwenen. In de slotminuut liepen de bezoekers ook nog uit naar de 1-4. Een geflatteerde maar keiharde thuisnederlaag viel de geel-zwarten vandaag ten deel.

Volgende week wacht alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop. Spaubeek gaat dan op bezoek bij Langeberg en mag dan proberen een einde te maken aan de mindere resultaten van de laatste twee weken.