Sponsor van de maand : J.Feron Installatietechniek

·

·

,

Wat zijn de bedrijfsactiviteiten van uw bedrijf?
“Het aansluiten van CV ketels en radiatoren en daarnaast ook het onderhoud aan de CVketels. Ik werk al jaren heel veel samen met Tegelzetterbedrijf Jos Ophelders en samenverzorgen wij de aanleg van complete badkamers. Jos neemt onder andere het tegelwerk, deplafonds en elektra voor zijn rekening. Terwijl ik naast de CV ketel en radiatoren ook hetsanitair en de waterleidingen aanbreng”.

Hoe lang bent u al actief als zelfstandig ondernemer?
“Ik denk dat J.Feron Installatietechniek ongeveer 10 jaar bestaat daarvoor had ik een bedrijf samen met de jongste zoon van mijn broer.Na 8 jaar zijn wij uit elkaar gegaan mede te wijten aan gezondheidsproblemen van mij. Al met al ben ik dus toch al zo’n 18 jaarondernemer. Ik heb overigens geen personeel in dienst”.

Over welke gezondheidsproblemen hebben wij het hier en in welke mate heeft u daar nu nog hinder van?
“Op 51 jarige leeftijd heb ik een hartaanval gehad. Het gaat nu goed met me maar af en toe heb ik er nog wel last van. Dat is vooral opde momenten dat ik mij erg druk maak maar gelukkig komen die niet veel voor haha…”.

Hoe bent u in dit wereldje terecht gekomen?
“Nou al heel snel hoor ik was 14 jaar toen ik begon te werken in het loodgieters bedrijf van mijn oom in Ulestraten. Hij stopte destijdsals paardensmid en begon een eigen loodgietersbedrijf. Ik heb 20 jaar bij mijn oom gewerkt en van hem heb ik het vak mogen leren.Nadat ook hij een hartaanval kreeg is mijn oom moeten stoppen met zijn bedrijf en ben ik verhuisd naar een andere firma in Ulestratende firma Coumans. Na zeven jaar vertrok ik hier weer om aan de slag te gaan bij de firma van de Heuvel in Maastricht. Hier werkte ik ongeveer 8 jaar om vervolgens weer terug te keren bij Coumans. Uiteindelijk ben ik dus met mijn eigen bedrijf begonnen insamenwerking met de zoon van mijn broer”.

Op welke klanten richt u zich vooral en hoe probeert u zich daarbij te onderscheiden van de concurrentie?
“Wij werken alleen voor particulieren en dan met name in het gebied van Maastricht tot Weert. De meeste klanten komen uit degemeente Beek. Wij hanteren een redelijke prijs maar kunnen helaas niet op tegen de lage prijzen die vaak op internet wordenaangeboden. J.Feron Installatietechniek staat bovenal voor kwaliteit en een goede service”.
Waar besteedt u uw tijd aan als u niet aan het werk bent?
“Nou dat vind ik moeilijk… ik doe eigenlijk niet veel bijzonders. Ik heb ook geen kinderen maar ben wel getrouwd. Ik ben een beetje een luie miensj haha. Ik kijk graag televisie en dan vooral voetbal. Na de hartoperatie heb ik ook nog zelf gevoetbald maar daar ben ik mee gestopt omdat ik last kreeg van artrose. Verder ben ik al van jongs af aan geabonneerd op de Voetbal Internationaal. Vroeger knipteik interessante stukken nog wel eens uit en plakte ze dan in een schriftje. Ik heb toen prachtige knipsels van de wedstrijd Nederland-Hongarije ingeplakt dit was de tweede interland van Johan Cruijff. Ja, daar was ik erg trots op maar helaas heeft madam ze op een dagineens weg gegooid bah bah wat was ik toen kwaad ik kon haar wel schieten”.

Ooh oh… u bent wel nog steeds gelukkig getrouwd?
“Ja hoor volgend jaar zelfs 40 jaar, en dat met dezelfde….”.

Haha, kan ik dit wel allemaal vermelden?
“Pff jong het zal me een rot zorg zijn je doet maar haha!”.

Wanneer bent u sponsor van VV Spaubeek geworden?
“Een aantal jaar geleden heb ik samen met die lange van Boyens (Pie) de nieuwe watervoorziening aangelegd. Vanaf toen ben ik devereniging ook gaan sponsoren. Ik ben balsponsor en heb tevens een reclamebord langs het hoofdveld dat vind ik wel mooi moet ik zeggen”.

Staat u zelf ook nog wel eens langs het hoofdveld?
“Nou niet zo heel vaak ik denk ongeveer 3 á 4 keer per seizoen. En als ik eerlijk ben kom ik dan meestal na de rust de kantine niet meeruit haha. Zeker niet als het koud is want daar heb ik een hekel aan vroeger als speler trouwens ook al. Het eerste elftal doet het heelaardig. Ik had verwacht dat ze het moeilijker zouden krijgen dit seizoen”.

Hoe verliep u eigen voetbalcarrière?
“Tot mijn 14e heb ik er niet veel van gemaakt maar daarna ontwikkelde ik mij snel. Ik kwam al snel op het eerste elftal van RKUVC tespelen en op mijn zeventiende werd ik geselecteerd voor het Limburgse team. In het seizoen 1967-1968 kon ik een jeugdcontracttekenen bij Fortuna dat toen nog in Geleen speelde. Maar nadat ik een week of acht had meegetraind zag ik er zelf vanaf. Als ‘boer’van Ulestraten kwam ik ineens in een hele andere omgeving terecht en ik voelde mij niet op mijn gemak. Ik heb er nog steeds spijt vandat ik toen niet heb doorgezet. Achteraf gezien had ik niet de juiste mentaliteit”.

Heeft u die mentaliteit in de loop der jaren wel kunnen verbeteren?
“Nee hoor ik ben altijd laks en vuil gebleven haha. Als ik wist dat wij een coopertest kregen ging mij de zin al snel over. Maar ik kwam niet altijd als laatste binnen soms ook als een na laatste”.

Omschrijf u zelf eens als voetballer…
Ik was een echte flank speler wel te vergelijken met Dave Tokaya, al was Dave nog wat technischer dan mij. Ik was super snel en konde bal vanaf de vleugel perfect op de pan leggen. Het valt mij op dat veel spelers in het huidige voetbal dit niet meer beheersen. Ik kwam ook makkelijk iemand voorbij al kreeg ik ook vaak het verwijt dat ik de bal te lang bij mij hield. Maar dat klopt ook wel haha”.

Waar bent u gaan voetballen na het afketsen van uw kans bij Fortuna?
“Ik had al toegezegd bij RVU maar een dag later stond Caesar op de stoep en besloot ik in Beek te gaan spelen. Hier heb ik 1 jaargespeeld om vervolgens terug te gaan naar RKUVC. Na 4 seizoenen in Ulestraten werd ik benaderd door Ben Jacobs, eigenaar vanCafé de Meerpaal, van voetbalvereniging GSV’28. Dankzij mijn vriend Ben speelde ik hier 3 jaar met tussendoor een uitstapje van éénjaar naar VV Spaubeek. Met GSV’28 ben ik kampioen geworden in de tweede klasse onder afdeling.
Vervolgens werd ik uitgenodigd door Piet Drenth en Huub Stijfs voor een gesprek om terug te keren naar VV Spaubeek. Ik besloo tterug te gaan, om vervolgens nooit meer weg te gaan uit Spaubeek. Ik heb tot mijn 31e op het eerste elftal gespeeld en ben daarnaactief geweest op het tweede en derde elftal. Mijn mooiste voetbaljaren waren echter de laatste jaren op het vierde elftal”.

Wat was er zo bijzonder aan deze jaren op het vierde?
“Wij hadden een fantastische kliek samen waarbij plezier voorop stond en de uitslagen niet zo belangrijk meer waren. Met mannen als Frans Welzen, Jan de Frusch, Hub Henssen en natuurlijk mijn vaste zoep vreund Graatje van Ophoven heb ik een prachtige afsluiting van mijn carrière gehad. Ik heb zeker 5 jaar in dat elftal gespeeld en in één van die jaren overleed een van de mannen namelijk Sjaak Kohlen. Het was een rustig persoon en een schat van een man. Dit heeft destijds grote invloed en inpakt gehad op ons 4e elftal”.