VV Spaubeek 1 – De Ster 1 | 0 – 2

·

·

, ,

| Ongeslagen reeks Spaubeek eindigt met verdiende thuisnederlaag

Onder het genot van een heerlijke herfstzonnetje mocht Spaubeek vandaag aantreden op eigen veld tegen De Ster. Zowel de thuisploeg als de bezoekers zijn de laatste weken bezig aan een goeie serie en met het oog op de andere directe confrontaties in 3B vandaag, was het duidelijk dat de wedstrijd tegen de Steindenaren zou bepalen of de ploeg van Joordens voorlopig naar boven mocht kijken, of dat de onderste ploegen dichterbij zouden komen. Tel daar de aardige publieke belangstelling bij op en alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie middag.

De goede resultaten gaven de technische staf geen reden tot wisselingen in het team. De bank was vandaag wederom uitstekend bezet met Kim, Adnan, Davey en Remco Cornelissen. Speler van de week Joshua Altink van de F3 schoot de bal in twee instanties langs De Ster-doelman en gaf de thuisploeg daarmee het goede voorbeeld.

De start van de wedstrijd was voor Spaubeek. Een goede actie van Charlie na een kleine vijf minuten werd via de rechtsback verwerkt tot corner. De goed genomen corner van Bouke werd echter een meter over het doel gekopt door Wouter. Nieuwbakken columnist Robbie joeg goed door op de verdediger, die op het laatste moment een grote kans verijdelde door de bal corner te tikken.

Na deze redelijk openingsfase liet ook De Ster zich in aanvallend opzicht meer gelden. Met een goede mix van ervaring, technisch sterke spelers en een aantal jonge honden liet de ploeg met dit materiaal zien te laag te staan op de ranglijst. De bezoekers vonden vaker de vrije man dan de thuisploeg, hielden de voorhoede en het middenveld van Spaubeek goed in bedwang en begonnen ook aanvallend steeds meer op de deur te kloppen. Dat de openingstreffer in het Spaubeekse doel neerplofte was dan ook geen verrassing: een hoge voorzet werd door de sterke spits Barney van der Heide via de grond en binnenkant paal tot doelpunt gepromoveerd, 0-1. De Steindenaren heersten tot aan de rust, het vlaggenschip had geen verweer en mocht niet klagen met de 0-1 ruststand.

Na rust liet de thuisploeg zien wel degelijk uit een ander vaatje te kunnen tappen. Het eerste kwartier werd De Ster vroeg opgejaagd op eigen helft en leek het er even op dat de geel-zwarten konden terugkomen in de wedstrijd. Ondanks een aantal hoekschoppen slaagden de gastheren er echter niet in om gevaar te creëren voor het doel van keeper Crutzen.

Gaandeweg de tweede helft namen de in het blauw gestoken gasten toch weer het heft in handen. Met een paar wissels probeerde Yvo de wedstrijd alsnog een andere wending te geven: Adnan verving Danny, Kim kwam in het veld voor Robbie en ook Wouter werd nog afgelost door Remco. Adnan probeerde het met een fraaie poging vanaf de middellijn. Typerend voor het teleurstellende niveau van Spaubeek was dit het enige schot op doel in de tweede helft…

Albert werd mee naar voren gestuurd om oorlog te maken in de zestien meter. De Ster kreeg echter de grote kansen: Gilbert redde uitstekend in een één-tegen-één, spits Van der Heide schoot vrij voor Gilbert gehaast naast en een kopbal van dichtbij werd fraai gekeerd door de doelman van de thuisploeg.

Uiteindelijk zorgde een uitbraak in blessuretijd voor de definitieve beslissing. Van der Heide omspeelde Gilbert en deponeerde de bal in het verlaten doel, 0-2 en einde wedstrijd. Teveel spelers haalden vandaag niet hun niveau en dan is een nederlaag tegen een op papier sterkere ploeg een logisch gevolg. Geen reden voor paniek, maar de komende periode wordt daardoor wel nog belangrijker voor de equipe van Yvo en Ray.

DJ Roy’L zorgde na de wedstrijd voor een prima sfeer in de kantine. Ondanks de verdiende nederlaag werd het nog een lange en gezellige avond die door een enkeling laat werd afgesloten in het Multi. Er volgt nu een gezellige week waarin woensdag de vrijwilligersavond van de gemeente Beek wordt aangedaan, vrijdag gaat de selectie gezamenlijk de wedstrijd Fortuna – Dordrecht (18.30 verzamelen bij de kantine) bezoeken om vervolgens de avond af te sluiten met een aantal goudgele rakkers.

Aangezien zondag geen wedstrijd plaatsvindt, heeft de ploeg een week vrij om zich voor te bereiden op de belangrijke confrontaties tegen concurrenten PSV’35 en Langeberg. Spaubeek zal dan beter voor de dag moeten komen dan vanmiddag om aan het langste einde te trekken. Tot dan!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157628084244811{/flickr-album}