Vaesrade 1 – VV Spaubeek 1 | 1 – 1

·

·

, ,

Spaubeek mocht vandaag de goede reeks met zeven punten uit drie wedstrijden proberen voort te zetten op bezoek bij Vaesrade. De geel-blauwen zijn lijstaanvoerder van 3B, dus de bezoekers, die vandaag voor de gelegenheid in het prachtige zwarte uitshirt getooid waren, konden zich opmaken voor een zware wedstrijd. De thuisploeg wist al drie wedstrijden niet meer te winnen en zou normaal gesproken alleen tevreden mogen zijn met een zege.

Bouke keerde na een schorsing terug in de equipe van trainer Joordens. Kim was zaterdag helaas ziek geworden en vanwege die reden niet in staat om in de basis te beginnen. De bank werd gecompleteerd door Adnan, reservekeeper Davey Kloth en Remco Cornelissen, die ’s beiden morgens nog met het tweede een fraaie overwinning 0-4 op Geleen Zuid 3 mochten bijschrijven.

De wedstrijd begon uitstekend voor de bezoekers. Door een verkeerde breedtepass in de Vaesrade-defensie kwam Mikel Prooij plots één-op-één te staan met de doelman. Zoals een echte spits betaamt, bleef hij kalm voor het doel en schoot de bal beheerst via de binnenkant van de paal alweer zijn vierde seizoenstreffer tegen het net, 0-1!

De vroegere openingstreffer was het sein voor de thuisploeg om meer te druk te gaan zetten op het doel van Gilbert, maar dit leidde niet tot grote kansen. De Spaubeekse verdediging stond keer op keer uitstekend opgesteld, schoten op doel werden geblokt en doorschietende ballen waren allemaal een simpele prooi voor Gilbert. Het middenveld stond onder aanvoering van de uitstekend spelende Bouke en Sean goed opgesteld. De geel-zwarten voetbalden lekker mee met de thuisploeg en lieten daarmee zien de stijgende lijn van de laatste weken vandaag te willen voortzetten.

De offensieve machteloosheid leidde bij de gastheren uit het Nuthse kerkdorp tot zichtbare irritaties, een teken dat Gilbert en zijn verdediging de zaakjes uitstekend op orde hadden. Omdat de keeper van Vaesrade verder ook weinig te doen had in de eerste helft, mochten de gasten met een verrassende 0-1 voorsprong aan de thee.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld van de eerste helft. Vaesrade drong aan, maar wist er voetballend niet doorheen te komen. Topscorer Jeffrey Geurts lag aan banden bij Wouter en Albert en kwam te weinig in het spel voor om de Spaubeekse verdediging in verlegenheid te brengen. Het was dan ook geen toeval dat het eerste gevaar na rust ontstond uit een standaardsituatie. Een goed genomen vrije trap van twintig meter werd door Gilbert katachtig uit het doel gewerkt.

Ondertussen had Spaubeek wel steeds meer moeite om er voetballend uit te komen. Veel ballen werden meteen weer zo hard mogelijk weggeschoten, een kolfje naar de hand van de thuisploeg. In een poging om voetballend meer controle te krijgen, kwam de balvaste Adnan doelpuntenmaker Prooij vervangen. Diezelfde Adnan liet zich meteen gelden met een fraaie vrije trap van 25 meter, die goed werd gepareerd door de doelman.

De gastheren dirigeerden Spaubeek steeds verder naar achteren, schoven regelmatig één of twee verdedigers door en dwongen een aantal hoekschoppen af. Een van deze hoekschoppen werd kort genomen en hard binnengekopt door de vrijstaande Vaesrade-aanvaller en zo kwam de thuisploeg tien minuten voor tijd op gelijke hoogte, 1-1.

Kim kwam Charlie nog vervangen waardoor Danny een positie naar voren schoof. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal worstelde Danny zich langs een verdediger van de geel-blauwen, maar miste helaas het overzicht en zag zo de voor het doel opgestelde Kim en Adnan over het hoofd. Remco Cornelissen kwam Danny nog vervangen en wel in een offensieve rol.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een vrije trap op wederom een meter of twintig in de zesde minuut van de blessuretijd. De vrijetrappenspecialist van Vaesrade mikte echter iets te hoog. Even later floot de prima leidende scheidsrechter voor de laatste keer en was het tweede opeenvolgende punt in een moeilijke uitwedstrijd een feit. Aanvallend kwam Spaubeek er vandaag slechts sporadisch aan te pas, maar verdedigend stond de ploeg in alle opzichten prima. Een gelijkspel uit bij koploper Vaesrade is een uitstekend resultaat voor het vlaggenschip.

Na afloop werd er in het Multi met tevredenheid teruggeblikt op de wedstrijd van vandaag. De inzet en opofferingsgezindheid voor elkaar waren van grote klasse. De ploeg liet wederom zien dat je alleen al met een super instelling een heel eind kan komen.

Volgende week wacht alweer de laatste wedstrijd van de heenronde; De Ster zal dan de tegenstander zijn in Spaubeek. De Steindenaren zijn ook aan een goede serie bezig, het belooft dus een interessante wedstrijd te worden. Tot zondag!

 {flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157628008262111{/flickr-album}