VV Spaubeek 1 – SV Haslou 1 | 2 – 0

·

·

, ,

Vandaag stond er een speciale wedstrijd op het programma voor Spaubeek: het Haslou van kampioenstrainer Pascal Reijans kwam op bezoek bij de geel-zwarten. De ploeg uit Elsloo werd na de degradatie uit de Tweede Klasse geconfronteerd met een ware leegloop van de selectie. Desondanks stond Haslou voor vandaag op tien punten, twee punten meer dan de thuisploeg. Wederom een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen om aansluiting te vinden bij de middenmoot. ’s Morgens bleek dat het vrijgezellenfeest van Slotti genoeg slachtoffers had gemaakt, gelukkig hadden de acteurs van het vlaggenschip zich redelijk gedeisd gehouden…

Kim was de vervanger van de geschorste Bouke op het middenveld. De Spaubeekse bank telde ook de nodige kwaliteit met Joost, Adnan en Joey Ophelders, die vandaag zijn debuut kon maken in de hoofdmacht. Speler van de week was Stan Kloth van de F2, die gisteren al de leeftijdsgenoten uit Elsloo versloegen met een overtuigende 5-0 overwinning. De thuisploeg mocht vandaag proberen die prestatie te evenaren. Een pittige opdracht, aangezien het team van Reijans in de eerste acht wedstrijden slechts zes doelpunten hoefde te incasseren.

De eerste helft was er een met weinig hoogtepunten. De wedstrijd ging gelijk op, beide ploegen leverden wel strijd maar wisten niet tot grote doelkansen te komen. De Spaubeekse corners, die normaal gesproken het nodige gevaar stichten, belandden bijna allemaal in de handen van de ervaren Haslou-doelman Dave Meijers. Aan de andere kant had Gilbert ook een rustige middag. De verdediging met Laurens, Wouter, Albert en Ralph stond prima en gaf geen mogelijkheden weg aan de bezoekers.

In de rust werd er gehamerd op het belang van een portie extra strijdlust aan geel-zwarte zijde. De niet geheel fitte Ralph werd vervangen door Joost. Sean werd de nieuwe linksback en de offensief ingestelde kruimel van de thuisploeg moest aan de linkerkant voor meer druk naar voren gaan zorgen.

Het was echter vooral Haslou dat aan het begin van de tweede helft dreigend was. Na een diepe bal vanuit het middenveld dook de spits van de bezoekers plotseling vrij op voor Gilbert, die met een knappe redding de nul op het scorebord hield. Even later belandde een schot uit de tweede lijn voor de voeten van een Haslou-aanvaller, die echter schrok van deze grote schietkans en zodoende de bal ruim naast schoot. Spaubeek mocht in deze fase van de wedstrijd dus zeker niet klagen met de 0-0 tussenstand.

Na een kleine tien minuten in de tweede helft viel de onfortuinlijke Joost uit met een knieblessure, hij werd vervangen door Adnan. Spaubeek begon beter te spelen en het middenveld nam onder leiding van Kim en Robbie het heft in handen. Een goede voorzet van Laurens werd door Danny op een haar na gemist en een harde kopbal van Wouter uit een hoekschop leverde ook niet de gewenste openingsgoal op.

De harde kern achter het doel stuwde de thuisploeg meer en meer naar voren, met uiteindelijk het gewenste resultaat. Na zeventig minuten snelde Danny langs zijn tegenstander en gaf vanaf de achterlijn voor op Mikel Prooij, die de bal via een stuit in het doel liet verdwijnen, 1-0!

Even later werd een vrije trap door iedereen gemist, behalve door Charlie, die echter pech had dat zijn inzet op de lat belandde. Vijf minuten voor tijd werd Danny vervangen door debutant Joey, die daarmee in de slotfase in de voetsporen van vaderlief mocht treden.

In de slotfase dwong Haslou het vlaggenschip steeds meer achteruit. Een vrije trap werd door Gilbert gemist, maar de lat bracht redding. Behalve deze kans hield de defensie onder leiding van captain Albert echter stand. Aan de andere kant werd Spaubeek nog één keer dreigend. De sterk spelende Laurens werd door Charlie fraai de diepte ingestuurd. Zijn voorzet leek een simpele intikker te worden voor de Spaubeekse tank Prooij, ware het niet dat Haslou-doelman de inwoner van Elsloo na de grond bracht. Na felle protesten van achter het doel besloot de overigens goed leidende scheidsrechter de thuisploeg een penalty toe te kennen. Prooij spotte met de gebruikelijke voetbalwetten door de penalty zelf te nemen en knalde de bal werkelijk onberispelijk in de bovenhoek, 2-0!  Een reden voor een deel van het publiek om ´public enemy nr 1´ in Aelse toe te juichen met de oude strijdkeet ‘Mikel Mikel Mikel Prooij’.

Even later klonk het laatste fluitsignaal en mochten de handen voor de derde keer dit jaar de lucht in. De geel-zwarten mogen weer drie punten bijschrijven en staan zodoende minimaal een week op een nette zesde plek. Dankzij het nodige geluk en veel strijdlust in de tweede helft sleept Spaubeek een zwaarbevochten zege binnen. Een extra compliment mag hierbij uitgaan naar de verdediging die vandaag wederom de nul hield, een uitstekende prestatie.

Na afloop had de selectie weinig moeite met het geschonken vaatje bier, waarvoor dank, weg te drinken. Niet iedereen kwam even nuchter thuis, waar enkele ouders van niet genoemde selectiespelers de nodige moeite mee hadden, zo bleek later. Het hoogste woord in de kantine werd weer gevoerd door Robbie, die eerst werkzaam was als Michiel Timmermans van Dagblad de Limburger en een minuut later een plotselinge move te hebben gemaakt naar Beek en Omstreken.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij koploper Vaesrade. Deze altijd beladen wedstrijd kan dankzij de goede resultaten van de laatste weken echter met het nodige vertrouwen tegemoet worden. Tot dan!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157628068491744{/flickr-album}