FC Geleen Zuid 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 2

·

·

, ,

| Strijdend Spaubeek neemt verdiend punt mee uit Geleen

Eindelijk was het zover, de derby tegen FC Geleen-Zuid was aanstaande. Het vlaggenschap onder leiding van Ivo Joordens en assistent Ray ‘de kaiser’ Peters hadden tot dusver zeven punten bij elkaar gevoetbald, maar had nog geen punt gepakt in een uitwedstrijd. Na een weekje relax getraind te hebben begon dinsdag de voorbereiding op de beladen wedstrijd al er werd goed en fel getraind en datzelfde gelde ook voor de vrijdagtraining.

Na de vrijdagtraining die overigens om 7u begon, werden de lederhose uit de kast getrokken en onder het genot van een (groot) aantal halve liters en aan de hand van de top dj van Spaubeek “Roy’L” begon in Spaubeek het altijd gezellige oktoberfeest. Tot in de vroege uurtjes werd er doorgefeest en bij het opruimen kwamen ze zelfs nog het voetbalplaatje van Ray Peters tegen….

Met de voorbereiding zat het dus goed voor de derby, onze tegenstander uit Geleen had daarentegen had een mindere voorbereiding waar ze vorige week uit werden geschakeld voor het bekertoernooi door de andere club uit Geleen Lindenheuvel mistte de ploeg ook nog een aantal spelers. Toch hadden ze al 13 punten en voor de zwart gelen dus een zware pot.

Tijdens de wedstrijdbespreking werd duidelijk dat we in dezelfde samenstelling als twee weken geleden tegen Brevendia begonnen. Gilbert mocht de kist weer bewaken en proberen te zorgen voor weer een clean-sheet, de verdediging werd gevormd door van rechts naar links Laurens Appie Wouter en Ralph, op het middenveld stond weer de gebruikelijke ruit met verdedigend Bouke Rechts Robbie Links Sean en aanvallend Bassie, de voorhoede werd gevormd door Prooij (die nog altijd wacht op zijn eerste doelpunt) en het slangenmens Charlie Caelen. De bank werd gevormd Joost, de net weer fitte Kim en Remco Cornelissen. Helaas bleek het in overleg met de leiding van Spaubeek dat het verstandig was toch een vervanger voor Remco te regelen, omdat Remco een dikke enkel had. Thijs Adriaanse werd op het laatste moment nog opgetrommeld.

In de warming-up kwamen we erachter dat het veld er niet al te best bij lag, voor de wedstrijd begon werd nog maar eens benadrukt dat als we een resultaat wisten te halen we in de middenmoot zouden komen, maar dat we ook zomaar eens bij de rode lantaarn in de buurt konden komen te staan. De leiding verwachtte in ieder geval dat de zwart-gelen 100 procent inzet toonden en probeerden te voetballen.

Nadat de scheids voor het eerst op zijn fluitje had geblazen op het druk bezette sportpark in Geleen begon de wedstrijd voor Spaubeek meteen goed. Vanaf de eerste minuut werd druk gezet op de jonge achterhoede van de zwart-rode. Dit leidde in de derde minuut tot het eerste gevaar van het vlaggenschip, in de linkerhoek veroverde Spaubeek de bal en werd deze voor de pot gegooid na slecht wegwerken kwam de bal op de 16 terecht waar Bouke stond. Havenaar nam deze bal zonder na te denken met een dropkick op de pantoffel en de bal vloog hard in de linkerhoek 0-1 Spaubeek!! 

De vroege treffer was toch een kleine verrassing, maar in het eerste kwartier bleef Spaubeek goed doorgaan en speelde de wedstrijd zich vooral af op het middenveld. Hierna kwam het verzorgd voetballende Geleen-Zuid iets beter in de wedstrijd en werd de lange, sterke spits Dimitri Heiligers steeds vaker gezocht. Na een goede aanval van Geleen schoot Heiligers ook maar rakelings voorlangs.

Na ongeveer een half uur kreeg Geleen-Zuid een gevaarlijke vrije trap op randje 16, deze werd jammer genoeg voor het vlaggenschip verkeerd ingeschat door de laatste tijd sterk keepende Gilbert wat uiteindelijk de 1-1 betekende. Een zuur moment voor onze jongens, want tot dusver speelde Spaubeek een prima pot en gaf vrijwel niets weg.

Na de 1-1 gingen de boys toch prima door en werden een aantal keer zeer gevaarlijk door twee prima steekpasses op spits Charlie, maar doordat de grensrechter van Geleen nog niet helemaal nuchter was volgens mij werd er twee keer onterecht voor buitenspel gevlagd. Hier reageerde ons slangenmens en onze stjeukbear Charlie door zijn onvrede te uitten in de richting van de grensrechter, ‘Hey Mafkees’ kreeg deze man naar zijn hoofd geslingerd. Hier kreeg Charlie een gele kaart voor van een scheids die omschreven kan worden als een man die thuis vrij weinig te vertellen had.  

Vlak hierna kreeg Spaubeek een hoekschop, deze werd weer niet helemaal goed verwerkt door Geleen en bleef een beetje rond de 16 hangen, waar een Spaubeek-speler de bal onderschepte en met een stiftje over de verdediging Appie wist te bereiken hij schoot hard en hoog in maar de prima keeper van Geleen redde knap.

We belanden in de laatste vijf minuten voor rust, waar Bassie nog met een leuke actie de 16 bereikte maar hij schoot de bal hard over. In de 44e minuut kreeg Geleen-Zuid nog een corner en deze werd snel genomen, waardoor de verdediging niet helemaal goed stond en deze hoekschop werd dan ook knap binnengekopt door de topscoorder van Geleen Mitch Dullens :2-1. Twee minuten daarna werd er gefloten voor rust, waar Spaubeek met een beetje gefrustreerd gevoel de rust in ging.

De boys hadden het erover in het kleedlokaal, we spelen toch goed zeiden ze en er werd geconcludeerd dat er zeker wat viel te halen hier. We werden nog eens flink opgepept en zo begon de tweede helft. Het was mooi om te zien dat er zoveel supporters van Spaubeek op het complex van Geleen te zien waren, misschien dat Spaubeek daardoor wel zeer sterk begon aan de tweede helft.

Ook de twaalfde man had zich gepositioneerd achter het doel van de Geleen-Zuid doelman om nog eens wat olie op het vuur te gooien. Vanaf de 46e minuut werd er gestreden voor elke meter en al snel bleek dat Geleen het hier erg lastig mee had, want in plaats van één schepje gooide VVS er drie schepjes bovenop en gevaarlijke uitvallen van Charlie en Robbie moesten gestopt worden door de verdedigers van Geleen en de hoop kwam weer helemaal terug.

Na een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant kwam de bal tussen keeper Charlie en een verdediger van Geleen in, de keeper bokste de bal weg maar deelde daarna een zetje uit aan onze sluwe vos Charlie die als een stervende zwaan ten aarde stortte. De twaalfde man liet zich goed horen en de scheids gaf een pingel tot verbazing van veel supporters. Achter de bal ging ijskonijn Mikel Prooij staan. Zijn aanloopje van twee meter liet menige Spaubeek-supporter  nagelbijten, maar ondanks dat spelers van Geleen hem uit zijn concentratie probeerden te brengen bleef hij uiterst koel en en plaatste de bal hard en strak in de rechterhoek: 2-2!

Spaubeek ging daarna vrolijk verder met aanvallen en Geleen kwam er maar moeilijk uit. Spaubeek kreeg een vrije trap op een meter of 25 van het doel. Bouke nam plaats achter deze bal en de keeper van Geleen haalde de bal mooi uit het kruis. Daarna kwamen de eerste wissels, de vrouwelijke supporters van Spaubeek wilden graag Kim zien en de trainer haalde Bassie eruit en Kim die prima inviel kwam het veld in. Vlak hierna kwam ook Joost het veld in voor doelpuntenmaker Mikel Prooij.

De wedstrijd werd steeds meer open en Geleen kwam er ook weer meer aan te pas. Het golfde op en neer. Geleen zette nog een keer aan en dit leverde een zeer gevaarlijk moment op in de 5 meter van Spaubeek waar de spits van Geleen worstelde met Wouter kwam hij er toch met een teen aan maar gelukkig lag Gilbert al voor de bal. Hierna werd onze laatste wissel toegepast en maakte Thijs Adriaanse zijn eerste speelminuten voor de promovendus, hij verving Charlie Caelen die een prima pot speelde.

Ook Spaubeek zocht nog vaak de aanval en Jopie begon aan een solo aan de linkerkant van het veld. Hij haalde twee keer de achterlijn en speelde vier spelers van Geleen uit op briljante wijze, hierna gaf hij de bal goed voor, waar Thijs prima voor zijn man kwam en de bal inschoot maar een prima redding van de Geleense doelman stond een doelpunt in de weg.

De wedstrijd leek te gaan eindigen in een gelijkspel, toch gebeurde er twee minuten voor tijd nog een heel discutabel moment, waar Robbie in de 16 van Geleen onderuit werd gehaald en Spaubeek een glaszuivere penalty werd ontnomen. Vlak hierna floot de scheids voor de laatste keer en moesten beide partijen leven met 1 punt, wat overigens geheel terecht was.

Conclusie: een strijdend Spaubeek dat echt weer als een team speelde, pakte een verdiend punt. Met name het middenveld stond deze wedstrijd zeer goed met Sean en Bouke als uitblinkers.

Na de wedstrijd namen de boys de complimenten in ontvangst en werden wat goudgele rakkers naar binnen gewerkt. Daarna trok de karavaan terug naar Spaubeek waar in het Multi na werd gebabbeld onder het genot van een broodje knakworst en een bakje stoofvlees.

Volgende week Haslou thuis. Als we dezelfde strijdlust tonen als deze zondag tegen Geleen en de twaalfde man weer zo fantastisch is dan moeten we weer drie punten kunnen binnenslepen.