VV Spaubeek 1 – Brevendia 1 | 2 – 0

·

·

, ,

Na de nederlaag van vorige week tegen OVCS wachtte vandaag opnieuw een thuiswedstrijd. Brevendia uit Stamproy daalde af naar het zuiden om een bezoek aan het sportcomplex van de VVS te brengen. De groen-witten hadden voor deze wedstrijd vijf punten verzameld, eentje meer dan de thuisploeg. Net als vorige week was de doelstelling voor deze wedstrijd helder: drie punten. Het spel, de inzet en de vele gecreëerde kansen van de vorige wedstrijd gaven de geel-zwarten het nodige vertrouwen om deze wedstrijd wel winnend af te sluiten en zo aansluiting te vinden met de middenmoot.

Vanwege personele problemen mochten de tweede elftalspelers Remco Cornelissen en Joey Ophelders vandaag plaatsnemen op de bank. Bouke schoof een positie naar voren vanwege de blessure van Kim en daarmee keerde Laurens terug in de basiself. Bovendien mocht Gilbert vandaag de eerste keer zijn opwachting onder de lat maken ten koste van de niet geheel fitte Marco.

Speler van de week Remco van de F1 gaf de thuisploeg meteen het goede voorbeeld door meteen te scoren. Het waren echter de bezoekers die amper een halve minuut na het eerste fluitsignaal gevaarlijk werden. Een lange bal van achteruit werd niet goed verwerkt, maar gelukkig stond het vizier van de Brevendia-aanvaller nog niet op scherp. Na twee schietkansen van Brevendia in de eerste tien minuten kroop Spaubeek meer uit haar schulp, zonder echte kansen af te dwingen. Omdat het bij beide ploegen verdedigend goed stond, was de 0-0 ruststand een logisch gevolg.

De tweede helft begon perfect voor de thuisploeg. Een prima actie van Charlie, die zich vandaag kapot werkte en daardoor constant dreigend was, met een harde voorzet als gevolg, kwam via Prooij voor de voeten van Danny terecht, die zich vervolgens niet bedacht en met links de bal in de benedenhoek schoot, 1-0!

Na de openingstreffer probeerde Spaubeek door te drukken en ging op zoek naar de 2-0. Na ruim een uur kwam Joost Mikel vervangen om zodoende meer te profiteren van de ruimtes die ontstonden achter de verdediging. Omdat de voorwaartsen van de thuisploeg vroeg druk bleven zetten, kwam Brevendia ook na de 1-0 niet dichterbij. Bouke heerste op het middenveld, en Albert was in de lucht onklopbaar. De bezoekers slaagden er bijna de hele tweede helft niet in gevaarlijk worden, een groot compliment voor Gilbert en zijn achterhoede.

Brevendia kreeg vlak voor tijd wel nog een goede schietkans, maar de rechtsbuiten aarzelde te lang en zo was ook deze kans verkeken. In de laatste minuut werd Charlie nog onderuit gelopen in de zestien en mocht Sean vanaf elf meter de zege veiligstellen. Onze Italiaanse haarspecialist maakte het nog spannend door de bal eerst tegen de keeper aan te schieten, maar de rebound was wel raak en zo was de wedstrijd beslist, 2-0! De scheidsrechter floot vlak hierna voor het laatst: drie punten ‘in de tesj’ voor de geel-zwarten.

Na afloop mochten Robbie en Wouter laten zien dat ze deze keer wel hadden begrepen dat ook de kleedkamer van de tegenpartij moet worden schoongemaakt, werd er in het Multi nog nageproost op de drie punten en bleek dat Prooij stiekem had meegezongen op het concert van Nick en Simon.

Volgende week kan Spaubeek genieten van een vrij weekend, de zondag erop wacht de derby tegen Geleen-Zuid en mag Spaubeek het goede spel van de afgelopen twee wedstrijden een vervolg gaan geven. Tot dan!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157627908349676{/flickr-album}