VV Spaubeek 1 – OVCS 1 | 1 – 2

·

·

, ,

Vandaag stond thuiswedstrijd nummer drie van het seizoen op het programma. OVCS uit Ophoven is geen onbekende voor Spaubeek: OVCS speelde twee jaar in 4C en promoveerde via de nacompetitie naar 3B. Een tegenstander die altijd goed verzorgd voetbal tracht te spelen, maar ook een tegenstander die beide eerdere ontmoetingen op het sportcomplex in de Schoolstraat kansloos verloor. De rood-zwarten zijn het seizoen goed gestart met tien punten uit wedstrijden, zes meer dan de VVS. Men mocht dan ook vooraf spreken van een cruciale wedstrijd voor de thuisploeg om aansluiting te krijgen met de middenmoot. Een overwinning was eigenlijk het enige wat echt telde voor de geel-zwarten.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet de thuisploeg zien alles te willen geven voor een goed resultaat. De aanvallers zetten goed druk, het middenveld sloot goed bij en de verdediging stond prima. Na een minuut of tien ontwikkelde het eerste Spaubeekse offensief zich.

Diverse goede spelhervattingen van Sean en Bouke werden telkens op een haar na gemist, een schot van Danny werd door de doelman uit het doel getikt, een schot van Prooij werd ternauwernood van de lijn gered waarna de rebound via het been van Albert rakelings over het doel vloog. Charlie zat er voorin een aantal keer goed op en wist daarmee voldoende doelrijke kansen af te dwingen, maar helaas slaagde Spaubeek er niet in het netje te laten bollen.

Na een half uur kropen de bezoekers uit hun schulp en gingen beter voetballen. Dit leidde tot een paar indraaiende vrije trappen waarvan er één via via op de lat belandde. Op slag van rust liet de nummer tien van OVCS zich gaan ten opzichte van Kim en mocht inrukken met een directe rode kaart. Een schot van aanvoerder Ochse van OVCS vloog rakelings naast, het laatste wapenfeit in een uiterst vermakelijke eerste helft.

Na rust ging Spaubeek verder waarmee het in de eerste helft begonnen was. Een goede voorzet van Wouter werd door zowel Danny, Mikel als Charlie rakelings gemist en vloog centimeters langs het doel. Schietkansen van Charlie en Robbie liepen helaas ook op niets uit, maar gezien de aanhoudende druk zou de openingstreffer een kwestie van tijd moeten zijn.

Dit veranderde toen Bouke na ruim een kwartier in de tweede helft zijn tweede gele kaart voorgeschoteld kreeg. OVCS speelde nu ook meer naar voren. Een goede counter en dito schot van de gasten werd prima gepareerd door Marco. Ondertussen was Laurens de geblesseerd uitgevallen Kim komen vervangen en ontstond er steeds meer ruimte op het middenveld.

Na een tweede rode kaart voor de Sittardenaren nam Spaubeek het initiatief weer over. De uiterst fanatieke twaalfde man achter het doel schreeuwde de thuisploeg naar voren, maar ondanks een aantal sterke acties wilde de bevrijdende openingsgoal niet vallen. Vaak treedt dan een oude voetbalwet in werking, zo ook nu.

Een te korte terugspeelbal van Wouter werd genadeloos afgestraft door Ochse. De bezoekers stonden tot hun eigen ongeloof plotseling op 0-1. De geel-zwarten lieten het er echter niet bij zitten. De ingevallen Joost tekende amper vijf minuten na zijn entree de meer dan verdiende 1-1 aan en gaf de thuisploeg weer hoop.

De thuisploeg wilde meer, maar kreeg het deksel wederom op de neus. Balverlies op een gevaarlijke plek leidde vlak voor tijd tot de 1-2, een keiharde klap in het gezicht van Spaubeek.

Na afloop overheerste vooral de verslagenheid in het Spaubeekse kamp. Uitstekend voetbal, een mannetje meer, tachtig minuten weinig tot niets weggeven en voldoende kansen; het mocht uiteindelijk niet baten. Met de nederlaag kwam bovendien een einde aan een imposante thuisreeks van dertien ongeslagen wedstrijden. De gasten mogen echter zeer tevreden zijn met het getoonde spel en ondanks de enorme teleurstelling zal de ploeg volgende week weer hetzelfde spel en dezelfde inzet op de mat moeten leggen om Brevendia uit Stamproy thuis over de knie te leggen. Tot dan!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157627858969434{/flickr-album}