VV Spaubeek 1 – Almania 1 | 1 – 1

·

·

, ,

Vandaag stond de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma: Almania uit Broeksittard kwam op bezoek in Spaubeek. De bezoekers waren de competitie goed gestart met zeven uit drie, terwijl het vlaggenschip vandaag revanche mocht nemen op het verlies van vorige week. Met een lekker nazomerzonnetje, een fitte selectie en de duidelijk aanwezige twaalfde man waren alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke voetbalmiddag.

In de opstelling werden er ten opzichte van vorige week enkele wijzigingen doorgevoerd: Wouter en Remco mochten voor de eerste keer dit seizoen in de basis starten. De teruggekeerde Adnan mocht voor het eerst dit seizoen op zondagmiddag de kicksen onderbinden. Vooraf werd door Yvo, Ray en Pascal extra gehamerd op de noodzakelijke 100% inzet, een absolute voorwaarde om een goed resultaat te halen.

Dat de geel-zwarten goed geluisterd hadden naar de aanwijzingen in de bestuurskamer bleek vanaf de aftrap. Terwijl enkele toeschouwers nog in de kantine en op de witte banken zaten te genieten van een paar goudgele rakkers, reageerde Robbie attent op een geniaal overstapje van spits Prooij (hij vroeg om dit speciaal te vermelden) en tekende al na 19 seconden voor de openingstreffer.

Almania besefte dat de wedstrijd nu ook voor hen was begonnen en ging op zoek naar de gelijkmaker. De zeer behendige linksbuiten van de Sittardse Tricolores was een constante plaag voor de Spaubeekse defensie, die echter goed stand hield in de eerste helft, op één grote kans voor de Sittardse spits na. Helaas moest Ralf voor rust het veld met een blessure verlaten, zijn positie werd ingenomen door Laurens.

Spaubeek probeerde met 300% inzet een tweede treffer te forceren, maar deze viel ondanks een paar kleine mogelijkheden niet en zo ging de thuisploeg met een 1-0 voorsprong aan de thee.

Na rust ging de wedstrijd in eerste instantie gelijk op. Spaubeek en Almania creëerden beiden enkele kleine mogelijkheden die aan weerszijden niet tot een treffer leidden. Na ruim een uur kwam Charlie Danny vervangen en even later kwam Adnan het veld in voor Mikel. Intussen begon Almania stevig aan te dringen en werd vooral via hoekschoppen en de onhoudbare linksbuiten een aantal keer gevaarlijk. Een corner vanaf de linkerkant werd attent binnenwerkt, 1-1.

Hierna gingen de bezoekers ook nog op zoek naar een tweede treffer met enkele hachelijk momenten voor het doel als gevolg. Charlie kreeg namens de VVS ook nog een kans om de wedstrijd in Spaubeek’s voordeel te beslissen, maar zijn schot eindigde in de handen van de doelman. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter mochten beide ploegen de punten delen. Gezien de kansenverhoudingen in de tweede helft een score waarmee Spaubeek tevreden mag zijn.

Na afloop was er nog even wat tumult rondom enkele Almania-spelers die wel erg fel reageerden op wat kreten van de fanatieke Spaubeekse aanhang achter het doel. Toen de rust weer was wedergekeerd, genoot iedereen nog van het lekkere nazomerweer, vonden de flesjes Juup gretig aftrek en werd er alvast vooruitgeblikt op de komende wedstrijden.

Spaubeek treft dan achtereenvolgens Bunde, OVCS en Brevendia. Drie cruciale wedstrijden waarin de nodige punten gepakt zullen moeten worden om boven de degradatiezone te blijven. Alle spelers, ook degenen die vandaag niet mochten starten, zijn hierbij belangrijk. Volgende week mag Spaubeek met dezelfde inzet gaan strijden voor drie punten op het kunstgras in ‘Bunj’. Tot dan!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157627756719812{/flickr-album}