VV Spaubeek 1 – SV Langeberg 1 | 1 – 0

·

·

, ,

Vandaag was het dan eindelijk tijd voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen: Langeberg kwam op bezoek in Spaubeek. Na de geflatteerde nederlaag van vorige week bij PSV’35 in Posterholt ontmoetten de geel-zwarten vandaag opnieuw een relatief onbekende tegenstander.

De rood-witten uit Brunssum speelden vorige week 1-1 gelijk tegen mede-promovendus OVCS. Met de steun van de inmiddels befaamde twaalfde man moest er vandaag een goed resultaat haalbaar kunnen zijn. Een druk bezochte trainingsweek zorgde voor de nodige scherpte en de opdracht was dan ook duidelijk: proberen de drie punten in Spaubeek te houden.

Spaubeek startte in dezelfde opstelling als vorige week. Trainer Yvo Joordens koos ervoor dezelfde elf namen het vertrouwen te geven na een goede eerste helft en een mindere tweede in Posterholt. Op de bank was er één wijziging ten opzichte van vorige week. Tjeerd koos voor speelminuten op het goed draaiende tweede elftal, zijn plek op de bank werd ingenomen door Mike Huntjens, deze zomer overgekomen van buurman Caesar. De geel-zwarten werden vooraf gewaarschuwd voor de beweeglijkheid en felheid van de Brunssumse ploeg, die met name in de beginfase stevig druk zouden zetten.

Van deze woorden bleek niets gelogen. Langeberg startte feller, won bijna alle duels en heerste vanaf de eerste minuut. Dit overwicht leidde niet tot grote kansen, behoudens een afstandsschot van de inschuivende centrale verdediger dat door Marco goed tot corner werd verwerkt. De thuisploeg stelde hier zeer weinig tegenover. Spaubeek moest constant achteruit lopen, de spitsen slaagden er niet in de bal vast te houden, waardoor de achterhoede en het middenveld niet konden bijsluiten. De bal werd voor rust slechts sporadisch meer dan drie keer naar elkaar overgespeeld. Verder dan enkele vrije trappen, waarvan er één werd over gekopt door Mikel, kwamen de geel-zwarten niet. Het tweede en laatste gevaarlijke moment van Langeberg voor rust was een afstandsschot dat via de bovenkant lat over ging. Ondanks het magere spel werd de rust met de bekende brilstand bereikt.

In de rust werd er gehamerd op het winnen van de ‘tweede bal’. Tevens moest VVS na de thee gaan proberen om meer rust aan de bal te krijgen, zodat men zelf eens aan aanvallen kon gaan denken. Met meer balbezit zou ook de aanhoudende druk van de rood-witten op het doel van Marco verminderen.

In eerste instantie kwam hier wederom weinig van terecht. Spaubeek moest weer achteruit en de goed combinerende bezoekers gingen overduidelijk op zoek naar de openingstreffer. De thuisploeg werkte hard, maar slaagde er vooralsnog niet in om in aanvallend opzicht gevaarlijk te worden. Langeberg bleef vrij aardig spelen en creëerde ook enkele grote kansen, maar dankzij het nodige kunst- en vliegwerk en uitstekend handelen van Marco bleef de nul op het scorebord staan.

Na ruim een uur kwam Remco Charlie vervangen en schoof Danny door naar de spitspositie. Gaandeweg de tweede helft gingen de ‘gaelen’ beter spelen en kwam er in de Brunssumse defensie ook meer ruimte voor de aanvallers. Kilometervreters Robbie, Kim en Sean konden beter aansluiten en ook rechtsback Laurens liet zich in aanvallend opzicht steeds meer gelden. Een harde overtreding op Danny werd terecht bestraft met een rode kaart. Dit was het sein voor Spaubeek om nog meer vooruit te gaan voetballen. De gasten bleven echter gevaarlijk met enkele hachelijke momenten tot gevolg, maar de defensie hield onder leiding van de routiniers Marco, Bouke, Albert en Ralf stand.

Invaller Remco werd de pechvogel van de dag: hij kwam ongelukkig terecht en werd op zijn beurt gewisseld voor Wouter. Mike kwam de moegestreden spits Prooij vervangen en maakte zo zijn officiële debuut voor het vlaggenschip. Spaubeek rook bloed en plots ontstonden er ook grote kansen voor de thuisploeg. Twee schoten van Laurens werden gepareerd door de goede doelman van Langeberg. Een corner van Bouke even later viel op het hoofd van Wouter, die de bal knap de verre hoek instuurde, 1-0! Een niet meer verwachte goal vlak voor tijd zou wel eens goed kunnen zijn voor een onverdiende thuisoverwinning.

Met de moed der wanhoop probeerde Langeberg nog de gelijkmaker eruit te persen, maar ondanks wederom het nodige kunst- en vliegwerk bleef de 1-0 stand gehandhaafd. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was de eerste (thuis)overwinning van het seizoen een feit!

Volgende week wacht de streekderby tegen een andere VVS: dan gaat Spaubeek op bezoek bij Sittard. Wederom een lastige tegenstander, maar de geel-zwarten hebben vandaag bewezen dat een grote portie werklust en opofferingsgezindheid voor elkaar ook een weg naar drie punten kan zijn. Tot volgende week!

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157627655228742{/flickr-album}