PSV ’35 1 – VV Spaubeek 1 | 3 – 0

·

·

, ,

Na vier maanden geen competitiewedstrijd was het vandaag dan zover: de verre uitwedstrijd tegen PSV’35, een relatief onbekende en zware tegenstander die volgens de algemene verwachtingen bovenin zal gaan meedraaien in 3B dit seizoen. Andere tegenstanders, leuke derby’s en een hoger niveau: het belooft een interessant en spannend jaar te worden.

De voorbereiding, waarin een paar mindere wedstrijden werden afgewisseld door een paar sterke potten, maakte duidelijk dat er nog een aantal punten zijn die voor verbetering vatbaar zijn. In de selectie zijn een aantal wijzigingen ten opzichte van het afgelopen seizoen doorgevoerd. Marco Spauwen is de nieuwe keeper nadat Renato is vertrokkken naar Maasbracht, Gilbert Wijnen ruilde het geel-zwarte tenue in voor de keepershandschoenen en de van Geleen Zuid overgekomen Robbie Terwint en Wouter Sillen hebben hun plek in de selectie al veroverd. 

Captain Roger Henssen en Jorn Ouwehand zijn er zoals bekend niet meer bij, terwijl Joost Glaser na een half jaar Afrikaanse rimboe binnenkort weer zal aansluiten bij de groep.

Na een wedstrijdbespreking van de nieuwe trainer Yvo Joordens waren de opdrachten voor iedereen duidelijk. Laurens speelde op de plek van Roger, Robbie nam de rechtshalfpositie in en Danny stond op tien. Verder verschilde de basiself niet veel van die van vorig jaar. Ralf stond als linksback geposteerd, Kim was verdedigende middenvelder en Sean is de inmiddels vertrouwde linkshalf. Remco, Tjeerd, Wouter en Gilbert zorgden voor een sterke bezetting van de bank waardoor een wissel zeker geen verzwakking is voor het elftal.

Spaubeek begon vrij moeizaam aan de wedstrijd in het Posterholtse. De eerste vijf à tien minuten probeerde de thuisploeg druk te zetten op de verdediging van het vlaggenschip, waarbij ook regelmatig een lange bal van achteren werd gebruikt. Dit leidde tot een schot op doel dat door Marco goed tot corner verwerkt werd.

Na deze beginfase kwam Spaubeek beter in haar spel, werd de tweede bal vaker gewonnen en creëerden de geel-zwarten een aantal kansen. Een foutieve pass in de PSV-verdediging leidde tot een schietkans voor Mikel Prooij, helaas schoot hij hoog over. Even later werd een harde kopbal van onze spits goed gekeerd door de keeper. Danny bediende Charlie na een goede loopactie in de diepte, maar hij moest z’n mindere linkerbeen gebruiken en eindigde het schot in de handen van de keeper.

Het middenveld en de verdediging hadden onder leiding van Bouke en Albert de wedstrijd goed onder controle en de spitsen Mikel en Charlie legden voorin in verdedigend opzicht behoorlijk wat meters af. Behoudens een schot op de buitenkant paal en een vrije trap die voorlangs zeilde kwamen de bezoekers niet in de problemen. De heren gingen dan ook aan de thee met een verdienstelijke 0-0 ruststand.

De tweede helft begon Spaubeek niet goed. PSV voerde de druk op en scoorde na een vermeende overtreding op het middenveld de 1-0. Spaubeek kwam er moeizaam uit en creëerde voorin weinig meer. Ralf werd gewisseld voor Tjeerd waardoor Sean een linie naar achteren schoof, Remco verving Charlie en later kwam Wouter ook nog in het veld voor Bouke.

De geel-zwarte brigade speelde met drie spitsen en een nummer tien, maar zo’n tien minuten voor tijd scoorde PSV’35 de 2-0 en dit leek de definitieve genadeslag. Spaubeek probeerde het nog wel en na een rode kaart voor de Posterholtse keeper werd Albert nog naar voren gestuurd. Helaas viel na een ongelukkige actie van Marco ook nog de 3-0 aan de andere kant. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld. Ondanks de uitstekende inzet van iedereen keerden de bezoekers dus huiswaarts met nul punten.

Met een (geflatteerde) nederlaag aan de competitie beginnen is nooit leuk. VVS zal echter de rug moeten rechten om volgende week thuis Langeberg over de knie te leggen. Er is pas één wedstrijd gespeeld en dus nog niets aan de hand. Twee keer scherp trainen, de steun van de twaalfde man en wat meer geluk moet ertoe leiden dat de geel-zwarten volgende week wel een positief resultaat behalen.

{flickr-album}Type=Photoset, Photoset=72157627599848070{/flickr-album}