Sponsor van de maand : Plus Franssen Spaubeek

·

·

,

Een PLUS Supermarkt herkent u aan het klavertje-vier-logo. De vier blaadjes staan voor wat u in elke PLUS Supermarkt aantreft:

  1. De medewerkers geven u meer aandacht dan waar dan ook en helpen u boodschappendoen.
  2. Alleen van aandacht kunt u niet leven en daarom zijn de prijzen bij PLUS een tweede pluspunt.
  3. PLUS houdt de schakel tussen teler en de klant zo kort mogelijk waardoor men meer verse en lekkere producten kan aanbieden.
  4. De laatste plus van PLUS is dat de klant centraal staat. Aangezien iedere vestiging wordt geleid door een zelfstandigondernemer kan deze inspelen op de specifieke wensen van klanten in zijn winkel.

De zelfstandig ondernemer van PLUS Spaubeek draagt de naam Dennis Franssen. De supermarkt is al jaren een begrip in Spaubeek eneen ontmoetingsplaats voor vele dorpelingen. Dennis is enthousiast over het feit dat zij zich deze maand sponsor van de maand mogennoemen. Als ik arriveer voor onze afspraak sluit ook onze selectiespeler en jeugdleider Diego Meijers aan. Diego is namelijk al 4 jaarwerkzaam in de levensmiddelenwinkel.

Vertel eens iets over de geschiedenis van uw winkel?
“De supermarkt is geopend in 1989 en heeft jaren lang Garant Markt geheten. Mijn ouders hebben de zaak altijd gerund maar sinds 4jaar ben ik de bedrijfsleider. In 2003 zijn wij een Plus Supermarkt geworden. Op 1 januari neem ik samen met mijn partner de winkelover van mijn ouders. Mijn vrouw is sinds 4 maanden overigens ook al werkzaam in de winkel. De familie Franssen kun je wel eenechte supermarkt familie noemen mijn broer is namelijk ook eigenaar van een PLUS en wel in Maastricht in de wijk Amby”.

Hoeveel medewerkers hebben jullie?
“Wij hebben totaal 29 medewerkers in dienst. Een groot gedeelte hiervan is actief in de vulploeg en dit zijn vooral oproepkrachten. Wehebben een kern van zo’n 7 á 8 medewerkers die erg belangrijk zijn binnen de winkel en de meesten hiervan zijn dan ook al lang indienst”.

De concurrentie in de supermarktbranche is de laatste jaren moordend geweest. Steeds meer kleine supermarkten verdwijnenuit de dorpen. Hoe hebben jullie het hoofd boven water weten te houden?
“Wij hebben in eerste instantie een negatief advies gekregen om deze winkel over te nemen. Er werd geadviseerd om verder te gaan alseen Spar. Dan heb je het echt over een kleine buurtsuper. Hier zijn wij nooit voorstander van geweest want dan moet je werken met eenbeperkt assortiment en hogere prijzen. Wij zijn vervolgens noodgedwongen zwaar gaan bezuinigen in de diverse kostenposten. Vooralop de posten personeel en energie kosten hebben wij flink weten te besparen. Uiteindelijk hebben wij gelukkig wel een positief adviesgekregen. We mogen op het moment niet klagen en zijn denk ik de juiste weg in geslagen”.

Hoe weten jullie je te onderscheiden van andere supermarkten zoals de mega winkels die je steeds meer tegenkomt?
“Wij verlangen van ons personeel dat zij zich altijd buitengewoon klantvriendelijk opstellen. Wij zijn al jaren een begrip in Spaubeeken daarom weten de inwoners ons ook nog steeds te vinden. Omdat in dorpen steeds meer voorzieningen verdwijnen, ook in Spaubeek,denken wij door het aanbieden van extra service (o.a. pinautomaat, stomerij, bezorgservice, postkantoor) klanten optimaal te kunnenbedienen. Wij hebben ook een aantal boegbeelden in onze winkel werken zoals Marjon en Josefien en zij zijn onmisbaar in onze winkelzowel voor mij als bedrijfsleider maar zeker ook voor onze trouwe klanten”.

Op onze website heeft onlangs een aankondiging gestaan voor een spectaculaire actie bij de PLUS. Spaubeekse voetballers envoetbalfans kunnen voetbalplaatjes gaan sparen van hun eigen club. Vertel eens iets meer over deze bijzondere actie…
“PLUS is een aantal jaren geleden begonnen met de voetbalplaatsjes voor de Eredivisie. In het noorden van het land zijn vervolgenseen aantal ketens hier op regionaal niveau invulling aan gaan geven. Wij gaan dit nu ook in de gemeente Beek doen. Het lijkt ons eenhele mooie actie en ik denk dat de plaatsjes gewild zullen zijn zeker na het behaalde kampioenschap. Bij de start van het nieuwevoetbalseizoen worden alle leden van VV Spaubeek op de gevoelige plaat gelegd. Iedereen krijgt een plekje in het prentenboek, van demini F’jes tot aan de veteranen. Bij besteding boven een bepaald bedrag krijgt men een plakplaatje. De foto is meteen zichtbaar zodatwe dubbelingen voorkomen en het sparen aantrekkelijk blijft. Vanaf medio oktober kan het plakken en sparen gaan beginnen”!

Wat is de reden dat u sponsor bent van onze vereniging?
“Wij zijn eigenlijk al sinds jaar en dag sponsor. Vroeger zijn wij zelfs shirt sponsor geweest van de gehele jeugdopleiding. Wijsponsoren de club vooral vanwege de goede contacten met onder andere Frans Biermans. Wij doen dit echt op basis van een grotegunbaarheid. VV Spaubeek is natuurlijk ook de grootste verenging van het dorp. Momenteel hebben wij twee reclameborden maar ikben van plan om onze sponsoring in de toekomst uit te breiden”.

Wat is u persoonlijke band met voetbal en met onze club?
“Ik moet mij schamen want ik ben dit seizoen niet één maal komen kijken. Naast de drukke werkzaamheden heb ik ook nog een kleine van 2 jaar dus blijft er weinig tijd over. Het kampioenschap heb ik echter wel meegekregen want je hoort er in de winkel veel klanten over praten. En natuurlijk nemen Diego en ik het voetbalweekend altijd even door op maandag. Mijn broer heeft trouwens vroeger nog in de A1 van Spaubeek gevoetbald in een team met onder andere Roger Henssen, Ralf Boosten etc. Ik heb zelf nooit bij VV Spaubeek gevoetbald. Momenteel voetbal ik in het vierde elftal van SV Hulsberg en dat bevalt mij prima. De derde helft is bij ons veruit debelangrijkste”.

In Spaubeek hebben wij ook uitstekende derde helften…
“Haha, tsja wie weet kom in nog wel eens bij Spaubeek voetballen”.

Ten slotte nog een ingezonden vraag van onze spits Tjeerd Ouwehand. Hij is verzot op pizza’s en vraagt wanneer deze weer inde reclame komen?
“Nou een pizza is natuurlijk geen echte sportvoeding. Maar als hij ze echt zo lekker vind heeft hij bij ons geluk want om de week is erwel een merk pizza’s in de aanbieding. Ik wil echter wel een afspraak met hem maken. Bij ieder doelpunt wat hij komend seizoen voorhet eerste elftal in competitieverband maakt kan hij hier een gratis pizza komen ophalen”!