Sponsor van de maand: Invent Solar

·

·

,

Wat voor bedrijf is Invent Solar?
“Wij zijn gespecialiseerd in de montage van zonnepanelen en wij werken voornamelijk opprojectbasis. Hierbij moet je denken aan grote projecten met de montage van 200 tot 15.000panelen. Onze klanten komen hoofdzakelijk uit het bedrijfsleven vandaar ook deze groteaantallen. Wij bedienen klanten in Nederland, België en Duitsland. Maar hoofdzakelijk zijn wijactief in België in het Haspengouw gebied. Deze regio wordt gekenmerkt door een glooiendlandschap met zeer vruchtbare gronden welke onder andere gebruikt wordt voor fruitteelt. In deHaspengouw streek kom je veel fruitboomgaarden en fruitveilingen tegen. Er wordt gebruikt gemaakt van enorme koelsystemen om deveilingen en andere gebouwen koel te houden. Deze koelmotoren hebben veel stroom nodig en dan kom je dus vanzelf uit bij dezonnepanelen. Het grootste veilinggebouw heeft maar liefst 24.000 panelen op het dak gemonteerd”.

Hoe is het bedrijf georganiseerd?
“Er staan twee mensen op de loonlijst Mikel en ikzelf. Wij zijn samen verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering. De planning,coördinatie en eindverantwoordelijkheid voor de projecten nemen wij op ons. Voor het daadwerkelijk monteren en aansluiten van depanelen huren wij personeel in. Hierbij doen wij een beroep op andere bedrijven waar wij het personeel inlenen. Omdat wij kwaliteitwillen leveren vallen wij wel terug op veelal dezelfde medewerkers, in totaal hebben wij een groep van 30 medewerkers die regelmatigvoor ons actief zijn”.

Waarin onderscheid uw bedrijf zich van de concurrentie?
“Wij zijn gespecialiseerd in het projectmatig werken en wij staan voor kwaliteit en snelheid. Wij werken niet met vaste medewerkersen dat geeft ons veel flexibiliteit. Wij kunnen snel inkrimpen maar nog belangrijker ook snel uitbreiden. Het monteren van de panelenen het aansluiten van de electro zijn twee verschillende takken van sport. Het is denkwerk en heel secuur werk daarom werken wijlouter met echte vakmensen zodat kwaliteit is gewaarborgd”.

Hoe lang bent u al actief in deze zonnige wereld?
“Ons bedrijf bestaat nu 2 jaar en wij hebben een forse groei doorgemaakt. De subsidie voor zonnepanelen gaat na juni fors achteruit.Klanten willen de projecten daarom nu nog snel opgeleverd hebben waardoor het nu erg druk is bij ons. In totaal ben ik overigens al 7jaar actief in de zonnepanelen. Naast Invent Solar ben ik ook eigenaar van een vastgoed firma”.

Hoe ziet uw leven eruit naast het drukke bestaan als ondernemer?
“Ik ben getrouwd en vader van één kind zoals je weet. Mikel woont sinds kort niet meer thuis en dat is toch wel jammer gelukkig zienwij hem wel nog veel. Als ondernemer heb je niet veel vrije tijd waardoor hobby’s wel eens plaats moeten maken. Voor één hobbymaak ik echter geen uitzondering en dat is Roda JC, ik bezoek trouw elke thuiswedstrijd. Daarnaast houden wij van reizen enwandelen. Ook ga ik graag op ski vakantie. Als Roda niet speelt op zondag probeer ik naar VV Spaubeek te komen kijken”.

Sinds wanneer en met welke reden bent u sponsor geworden van onze club?
“Sinds dit seizoen ben ik shirt- en tassponsor geworden van het eerste elftal. Dit doe ik niet uit commercieel oogpunt maar puur uitgoodwill. Jos Ophelders heeft mij benaderd om sponsor te worden en ik heb besloten hierop in te gaan. VV Spaubeek is een mooieamateurclub en daarbij vind ik het sociaal gebeuren belangrijk”.

U bent dit seizoen meteen met de neus in de boter gevallen….
“Het kampioenschap van Spaubeek is natuurlijk een mooie bijkomstigheid en daar moet je als sponsor een beetje geluk mee hebben. Ikvind het een bijzondere prestatie dat het kampioenschap is binnengehaald. Een echte teamprestatie waarbij ik een groot compliment wilmaken naar de hoofdtrainer Pascal Reijans”.

Wat is de basis voor het succes geweest?
“Pascal heeft er een ware eenheid van gemaakt. Hij heeft heel goed begrepen dat je er als team voor moet vechten maar ook samenplezier moet hebben. Je kunt ook kampioen worden als je misschien individueel niet de beste spelers hebt. Ik vind het persoonlijkjammer dat Pascal ons gaat verlaten”.

Ten slotte kunt u een einde maken aan de kleedkamer geintjes rondom u zoon. Er wordt namelijk wel eens verkondigd dat hijzijn basisplaats dankt aan het feit dat u shirtsponsor bent….
“Haha nou dat is pertinent niet waar en dat zou ook helemaal niet passen bij de vereniging. Mikel heeft het op eigen kracht gedaan en hij heeft een goed seizoen gehad. Hij scoort makkelijk en oogt ontzettend rustig bij het nemen van penalty’s ook op cruciale momenten.
Wel denk ik dat hij door zijn fysiek beter te gebruiken nog meer van waarde kan zijn”.