Sponsor van de maand: Tegelzettersbedrijf Jos Ophelders

·

·

,

De sponsor van de maand mei, Tegelzettersbedrijf Jos Ophelders, is actiefop de volgende gebieden; tegelzetters-, plafond- enstukadoorszwerkzaamheden.
Van deze werkzaamheden zijn tegelzetten en stukwerk de voornaamsteactiviteiten. En deze activiteiten komen meestens aan bod bij de renovatievan keukens, badkamers, wc’s en woonkamers. Tegelzettersbedrijf Jos Ophelders is een begrip in Spaubeek enomstreken. De meeste klanten zijn woonachtig in het gebied tussen Maastricht en Roermond.

Hoe lang bent u al actief als ondernemer?
“Ik ben in 1996 gestart met mijn eigen bedrijf. In de jaren hiervoor was ik actief als ambtenaar. Dit heb ik intotaal 9 jaar gedaan en in de laatste periode ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer. Overigens heb ikgeleerd voor automonteur en dit vak heb ik na het afronden van mijn opleiding drie jaar lang uitgevoerd”.

Dan lijkt mij de overstap naar een Tegelzettersbedrijf niet voor de hand liggend?
“Nou toch wel want ik ben op mijn 15e al veel gaan beunen en vanaf toen heb ik het vak eigenlijk al geleerd.Daarnaast heeft het zelfstandig ondernemen mij altijd wel aangesproken”.

Vertel eens wat meer over uw onderneming.
“Wij werken alleen voor particulieren en dan eigenlijk in heel Limburg. Af en toe hebben wij zelfs klanten inBrabant. Wij richten ons voornamelijk op het wat luxueuzere werk op maat. Ik heb 2 echte vakmannen in vastedienst en dat geeft ons de mogelijkheid om echt specialistisch te werk te gaan”.

En over Jos?
“Deze maand vier ik mijn 48e verjaardag. Ik ben geboren en getogen in Spaubeek en ik woon er nog steeds. Mijn vrouw Karin komt uit Neerbeek, dit was in het begin natuurlijk wel even lastig maar daar ben ik over heengestapt. Sterker nog wij zijn inmiddels 25 jaar gelukkig getrouwd en hebben twee kinderen Joyce en Joey. Naastde voetbalclub ben ik ook actief voor de oud-prinsen van CV de Kwakkerte. Als zelfstandig ondernemer is hethard werken en maak ik lange dagen. In de avonduren doe ik nog de administratie en je begrijpt wel dat er danmaar weinig vrije tijd overblijft”.

Hoe lang bent u al sponsor van VV Spaubeek?
“In 1999 ben ik begonnen met sponseren en wel met het jeugdelftal van Joey. In de jaren daarna zijn mijnsponsoractiviteiten langzaam uitgebreid. Zo ben ik al jaren shirtsponsor van het tweede elftal, de veteranen enhet zaalvoetbalteam. Daarnaast heb ik vaak gesponsord bij feesten en kampioenschappen. En oh ja ik heb ooknog drie reclameborden op het hoofdveld”.

Waarom sponsort u onze vereniging?
“De voetbalclub is ontzettend belangrijk voor mij ik ben al 40 jaar lid want op mijn achtste droeg ik al voor heteerst het geel zwarte shirt. VV Spaubeek heeft een belangrijke plek in mijn hart. Het sponsoren doe ik niet echtuit commercieel oogpunt al heb ik natuurlijk wel vaker klanten uit het voetbalwereldje.
Ik sta denk ik wel midden in de vereniging en heb natuurlijk ook zelf jaren op het eerste elftal gespeeld”.

Vertel eens over uw jaren als actief voetballer bij VV Spaubeek.
“Van mijn 18e tot mijn 30e heb ik op het eerste elftal gevoetbald. Na het kampioenschap in mijn laatste jaar benik lager gaan voetballen. Toen ik 37 was heb ik mij zelfs nog eens laten verleiden voor een korte comeback ophet eerste en wel in de 2e klasse, dit werd geen doorslaand succes haha. Ik heb wel nog tot mijn 43edoorgevoetbald op de senioren. Tegenwoordig speel ik nog mijn wedstrijdjes bij de veteranen”.

Daarnaast bent u trainer van ons tweede elftal.
“Toen ik stopte bij senioren ben ik inderdaad trainer geworden van het tweede elftal. Je wilt toch graag metvoetbal bezig blijven en de omgang met de jongens zou ik voor geen goud willen missen. Volgend jaar komtmijn zoon Joey bij de senioren en dat is natuurlijk geweldig, het komend seizoen sta ik dan ook zeker weer voorde groep”.

Spaubeek 2 kent een wisselvalig seizoen?
“Wij hebben een hele moeizame start gehad maar hebben ons nu wel sinds een paar weken veilig gespeeld. Wetroffen in het begin van de competitie de topploegen en zo liepen wij al snel achter de feiten aan. We hebben ookdit jaar weer veel wisselingen gehad in ons elftal en dat is natuurlijk nooit ideaal”.

Dat is het grote nadeel van een tweede elftal?
“Het tweede is altijd afhankelijk van het vlaggenschip maar ik moet zeggen dat die samenwerking dit jaar heelgoed is gegaan. Het eerste heeft weinig blessures en schorsingen gehad en dat werkt in ons voordeel. De laatstejaren wordt het wel steeds moeilijker om voldoende mensen bij elkaar te krijgen en dan met name in de periodevoor de winterstop”.

Het eerste elftal profiteert nu ook van een aantal tweede elftal producten?
“Dat vind ik echt schitterend. Sean en Mikel waren toch twee vaste jongens bij mij op het tweede en zij staan ernu gewoon, heel knap. Tel daar Albert bij op en je hebt drie basis spelers die vanuit het tweede zijn doorgestroomd. Daar beleef ik heel veel voldoening aan. Dit is ook de verdienste van hoofdcoach Pascal Reijans, jammer dat hij weg gaat. Toen hij kwam had ik mijn twijfels want ik kon hem nog als irritante tiener toen hij in het doel stond bij IVS haha. Maar hij heeft mij weten te overtuigen en mijn mening is helemaal omgeslagen. In het begin hebben wij ook wel aan elkaar moeten wennen. Pascal verwachte meer van mij bijvoorbeeld bij trainingen maar ik kan dit niet opbrengen ivm mijn drukke werkzaamheden. Nu verloopt onze samenwerking overigens top”.

Wat vind u nou echt kenmerkend voor VV Spaubeek?
“De gezelligheid binnen onze vereniging is toch echt kenmerkend. Daarnaast vind ik de betrokkenheid onder deverschillende elftallen heel mooi.

Binnen VV Spaubeek telt niet alleen het eerste elftal maar tellen alle elftallen mee”.
U bent bijzonder positief over VV Spaubeek. U blijft dus nog lang een belangrijke sponsor?
“Ja zeker, ik hoop nog lang sponsor te blijven van de voetbalclub. Overigens sponsor ik alle verengingen in hetdorp wel op de een of andere manier. Een verenging buiten Spaubeek maakt echter geen enkele kans…..