Sponsor van de Maand: LMS ELSLOO

·

·

,

Limburgs Metaal Spuitbedrijf bv

Limburgs Metaal Spuitbedrijf (LMS) is een gecertificeerd bedrijf dat opgericht is in 1963. Richtinggevendvoor LMS is de steeds groeiende vraag vanuit de markt naar hoogwaardige en duurzame oplossingen ophet gebied van oppervlakteveredeling. Ingesleten of gecorrodeerde gedeelten van werkstukken worden opdie manier hersteld. LMS kan ook compleet nieuwe machineonderdelen produceren. Deze kunnen op wensal dan niet worden voorzien van een oppervlakteveredeling, zodat sprake is van preventief onderhoud. Hetgrote voordeel van oppervlakteveredeling is dat deze componenten een aanzienlijk langere standtijdhebben. Dit betekent derhalve een behoorlijke storings- en kostenreductie.
Eigenaar Giel Janssen van LMS ontvangt mij uiterst gastvrij en geeft mij een rondleiding binnen hetbedrijf. Trots verteld hij over de bijzondere technieken die gebruikt worden en over de specialistischeaanpak van zijn personeel. Ik krijg een demonstratie te zien van enkele indrukwekkende machines en ben al snel onder de indruk vanhet zorgvuldige werkproces binnen LMS. Na de rondleiding neemt Giel mij mee naar kantoor waar ik hem de volgende vragenvoorleg.

Hoe lang bent u zelf al actief binnen LMS?
“Ik ben in 1967 voor LMS gaan werken en heb het bedrijf in 1989 overgenomen zodoende was ik op mijn 38e al zelfstandige. Hetbedrijf is in 1999 verhuist van Geleen naar de huidige vestiging op het Business Park in Stein. Momenteel ben ik nog dagelijksaanwezig maar de bedoeling is eigenlijk om langzaam aan een stapje terug te doen. Ik vind het moeilijk om de zaken los te laten maardat stapje terug wil ik toch echt gaan doen de komende jaren”.

Wat voor organisatie is LMS?
“Wij zijn gespecialiseerd in oppervlakte techniek en leveren aan zowel grote en kleine industrie bedrijven. Onze klanten zijn trouw enweten ons gemakkelijk te vinden dit danken wij aan onze specialistische werkwijze en flexibiliteit. We werken met echte vakmensen ineen platte organisatie. Dit geeft ons de kans om flexibel te werken en snel in te spelen op spoedopdrachten of speciale wensen van onzeklanten. Wij werken momenteel met 6 medewerkers in de hal en eentje op kantoor. Zelf houd ik mij bezig met de dagelijksebedrijfsvoering. Tot 2002 heb ik overigens zelf ook meegeholpen in de werkplaats nu spring ik heel sporadisch nog weleens bij”.

Vertel eens wat meer over Giel Janssen?
“Ik ben gelukkig getrouwd met Ria en ben vader van drie zoons; Roger, Martijn en Pieter. Alle drie mijn zoons speelde ooit bij VVSpaubeek maar helaas hadden zij niet het fanatisme van hun vader. Martijn is trouwens ook werkzaam bij LMS. Ria is op afstand welbij de zaak betrokken maar heeft geen dagelijkse taken. Ik ga graag wandelen en neem dan onze hond pukkie mee. Lekker op vakantiegaan vinden Ria en ik heerlijk en wij trekken er dan ook regelmatig op uit met onze camper. Naast de voetbalsport kijk ik ook graagnaar wielrennen en ik fiets ook zelf graag mijn rondjes op de racefiets”.

Hoe lang bent u al sponsor van onze vereniging?
“Wij hebben sinds 1992 een sponsorovereenkomst en in de loop der jaren is dit een uitgebreid pakket geworden. Een van mijn eerstesponsoracties waren de lichtmasten op het trainingsveld deze zijn nu verplaatst naar de oefenstrook. Eigenlijk hebben wij al van allesgesponsord; de shirts van de A-jeugd,
reclameborden, tassen voor verschillende elftallen en jassen voor de jeugdleiders en deselectie”.

Waarom sponsort u onze vereniging?
“Uiteraard uit commercieel oogpunt want het verhoogt toch de naamsbekendheid. Maar belangrijkste reden is vooral de goodwill. VVSpaubeek zit in mijn hart en ik ben sinds mijn 14e al actief bij de club. Dat ik op deze manier iets terug kan doen voor de club die mijin het leven al zoveel heeft gegeven vind ik alleen maar mooi”.

U zegt vanaf u 14e actief te zijn geweest bij VV Spaubeek, vertel…..
“Ik heb jaren gevoetbald als spits voor onze vereniging. De meeste jaren op het tweede elftal maar toch ook 2 jaar op het vlaggenschip.Als voorwaartse maakte ik toch zo’n 15 treffers per seizoen en was ik eigenlijk de spits van Spaubeek voor de periode van Mierlo. Verder ben ik vele jaren jaar actief geweest als jeugdleider. Toen de succesvolle lichting van Peter van Mierlo, Pascal Jansen en anderen over ging van de jeugd naar het eerste elftal ben ik ook mee gegaan. Nu niet als trainer maar als grensrechter en dit zelfs tot in de 2e klasse. Hiernaast bleef ik wel gewoon de A-jeugd trainen. Ten slotte ben ik ook nog leider geweest van het tweede elftal al met alheb ik dus van alles gedaan”.

U was natuurlijk altijd een eerlijke grensrechter?
“Nou in ieder geval wel een actieve grensrechter haha. Ik zal je eens wat laten zien”.
Giel loopt naar een kast en haalt hier een dikdossier uit.
“Zo kijk eens aan wat krantenknipsels uit het verleden. Ik heb een aantal keer de krant gehaald als vlagger haha. Een maalbij de wedstrijd tegen Minor toen een doelpunt werd afgekeurd op mijn advies maar daar bleek niet iedereen het mee eens te zijn. En inde kampioenswedstrijd tegen Heugem kreeg ik zelfs een paraplu in mijn nek”.

Hoe bent u nog betrokken bij VV Spaubeek?
“Ik volg zo’n 70% van de wedstrijden van het eerste elftal. Als ik niet kan komen kijken dan bel ik zondag om een uur of vijf uurmeteen even met iemand en op maandag kijk ik meteen naar de standen in de krant. Als VV Spaubeek heeft verloren ben ik daar tochaltijd wel een beetje ziek van. Af en toe ga ik ook naar het tweede kijken en hier help ik soms nog uit als grensrechter”.

Het is genieten dit jaar langs de kant….
“Het vlaggenschip heeft een heel goed seizoen. Het voetbal vind ik niet altijd even goed maar het is een hecht team dat voor elkaar wilwerken. Het team staat goed en dat is de verdienste van Pascal Reijans een prima trainer. Een plekje in de nacompetitie moet zekerhaalbaar zijn”.

Welke speler ziet u graag het veld op komen?
Charly Caelen
is mijn favoriete speler. Als oud spits heb ik wel een zwak voor spitsen. De Witte is overigens mijn favoriete speler allertijden ik zie hem bijna als mijn eigen zoon.

Welke verenigingen sponsort u ook?
“GSV’28 en Fortuna Sittard”.